VIDEO | Aryna Sabalenka s-a impus la Australian Open! Finala cu Elena Rybakina a durat 2 ore și 29 de minute

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat sâmbătă, 28 ianuarie 2023, ora 13:38,
Aryna Sabalenka
Aryna Sabalenka

Jucătoarea belarusă de tenis Aryna Sabalenka este noua campioană la Australian Open, după 4-6, 6-3, 6-4 cu Elena Rybakina din Kazahstan.

Aryna Sabalenka a câștigat al treilea trofeu de Mare Șlem al carierei, dar primul la simplu

Sabalenka (5 WTA, cs 5) a avut nevoie de 2 ore și 29 de minute pentru a-și adjudeca primul trofeu de Mare Șlem la simplu. Ea s-a impus în 2019 la US Open și acum 2 ani, la Australian Open, de fiecare dată alături de belgianca Elise Mertens.

Pentru Rybakina a fost a doua finală de Mare Șlem a carierei, după ce s-a impus în 2022 la Wimbledon, cu 2-6, 6-2, 6-2 în fața tunisiencei Ons Jabeur.

Sportiva din Kazahstan a controlat primul set al finalei de la Melbourne. Ea a realizat break la 1-1, și-a cedat serviciul la 4-4, dar în game-ul imediat următor a realizat break, după care a câștigat un game alb.

Setul secund a fost mult mai disputat, în special în prima lui jumătate. Sabalenka s-a distanța la 4-1, și putea face chiar 5-1, dar a ratat nu mai puțin de trei mingi de break. rybakina a salvat două mingi de set pe propriul serviciu la 2-5, dar sportiva din Belarus și-a adjudecat următorul game, egalând scorul la seturi.

A cincea favorită a competiției a fost prima care și-a procurat minge de break în decisiv, la 2-2, pe care a ratat-o. Elenei Rybakina i-a tremurat mâțna și când a servit la 3-3. Ea a salvat două mingi de break, dar nu și pe a treia.

Ultimul game al meciului a fost și cel mai tensionat. Pentru a se bucura de primul ei trofeu de Mare Șlem la simplu, Sabalenka a fructificat abia a patra minge de meci.

Înaintea finalei, s-au mai acordat câteva trofee la Australian Open. Belgianul Alexander Blockx (cs 3) s-a impus în turneul juniorilor, după ce l-a învins cu 6-1, 2-6, 7-6 (9) pe americanul Learner Tien, iar rusoaica Alina Korneeva (cs 9) a trecut în ultimul act de compatrioata ei Mirra Andreeva (cs 7) cu 6-7 (2), 6-4, 7-5.

elena rybakinaaryna sabalenkaAustralian Open 2023