VIDEO | Barcelona, minim istoric! Xavi: „Ne vom lăsa pielea pe teren!”

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat joi, 09 decembrie 2021, ora 12:35,

21 de ani au trecut de la ultimul sezon în care Barcelona a părăsit UEFA Champions League din faza grupelor! Nouă jucători din lotul lui Xavi nici măcar nu erau născuţi la precedenta contraperformanţă a catalanilor! Începe o nouă eră – a anunţat antrenorul după ce trupa blau-grana a ieşit din competiţie cu numai două goluri marcate în şase meciuri. 

2000-2001 era ultimul sezon în care Barcelona fusese eliminată în faza grupelor UEFA Champions League. Xavi şi-a pus speranţele într-o victorie la Munchen, dar Bayern nu le-a lăsat nicio şansă catalanilor. Primul sezon fără Messi va fi şi primul din istorie în care Barcelona va evolua în UEFA Europa League, la primăvară. Catalanii şi-au încheiat parcursul în grupă cu numai două goluri înscrise, ambele cu Dinamo Kiev.

„Trebuie să fie un punct de cotitură, trebuie să fie. O nouă era pentru Barcelona trebuie să înceapă astăzi. Trebuie să ne revoltăm împotriva acestei situaţii, evident că nu putem fi mulţumiţi fiindcă Barcelona nu merită să fie unde este acum. Fanilor le spun că vom munci mult fiindcă iubesc acest club. Vom munci până la limită, ne vom lăsa pielea pe teren ca să readucem Barcelona acolo unde merită, adică nu în Europa League. Dar asta este realitatea. Trebuie să o înfruntăm, este un adevăr dur, dar este ceea ce este. Trebuie să îl înfruntăm. Nu există altă cale decât să ne ridicăm şi să îl înfruntăm. Trebuie să folosim asta ca pe un punct de cotitură ca să evoluăm” – a fost prima reacţie a lui Xavi după partida pierdută la Munchen.

Barcelona va juca la primăvară în prima rundă eliminatorie din Europa League, acolo unde vor mai fi cluburi importante precum Porto, Rangers, Dortmund sau Sevilla.

CITEŞTE ŞI: FC BARCELONA, ELIMINATĂ DIN LIGA CAMPIONILOR! REZULTATELE ÎNREGISTRATE MIERCURI, ÎN ULTIMA ETAPĂ A GRUPELOR

xaviEuropa LeagueeliminareBayernchampions leaguecontraperformanţămessibarcelona