VIDEO | ”Super-Simo”, victorie de ziua ei la Roland Garros! Dominare totală în setul secund!

Articol de Dragoș Vasile - Publicat duminică, 27 septembrie 2020, ora 14:05,
simona halep

Update 15.47: 6-0. Dominare totală! Simona Halep câștigă la debutul pe zgura de la Paris.

Update 15.41: 5-0. ”Super-Simo” servește pentru victorie!

Update 15.37: 4-0. Adversara Simonei este epuizată, în timp ce Halep este într-o formă de zile mari.

Update 15.32: 3-0. Fără probleme! Simona faci pași repezi spre un debut de succes.

Update 15.24: 2-0. Halep se descurcă excelent pe suprafața ei preferată. Sportiva română salvează o minge de break.

Update 15.19: 1-0. Simona începe în forță!

Update 15.14: A început al doilea set!

Update 15.11: 6-4. Simona câștigă primul set!

Update 15.08: 5-4. ”Super-Simo” este din nou în avantaj, după ce a devenit din ce în ce mai agresivă și a obligat-o pe Tormo să greșească.

Update 15:05: 4-4. Simona se descurcă excelent și reușește un game alb!

Update 14.59: 3-4. Favorita principală a competiției de la Paris reușește break-ul. Secretul Simonei pare să fie fapul că joacă lejer în primul set, în timp ce advesara ei este deja epuizată.

Update 14.54: 2-4. Simona greșește de mai multe ori, iar Tormo profită de aceste erori.

Update 14.48: 2-3. Halep revine pe tabelă, după ce a întâmpinat probleme serioase în acest start de partidă.

Update 14.43: 1-3. Probleme pentru Simona! Tormo reușește break-ul.

Update 14.38: 1-2. Sportiva din Spania preia din nou controlul și câștigă un nou game, după o prestație foarte bună în defensivă.

Update 14.33: 1-1. Simona se descurcă excelent și egalează.

Update 14.31: 0-1. Sara Sorribes Tormo a început în forță și își face serviciul.

Update 14.25: A început meciul!

Update 14.20: Meciul Simonei va începe în scurt timp!

Simona Halep debutează la Roland Garros chiar de ziua ei!

Sportiva română va juca pe zgura de la Paris chiar în ziua în care împlinește 29 de ani. Sara Sorribes Tormo (70 WTA) este adversara Simonei.

Primul meci al lui Halep la competiția din capitala Franței se va disputa după ora 14:00, ora României.

Duelul dintre Halep și Sara Tormo va avea loc după întâlnirea dintre Jannick Sinner și David Goffin, meci programat pentru ora 14:00.

Simona Halep a jucat trei finale la Roland Garros (2014, 2017, 2018) și s-a impus o dată, acum doi ani.

Românca se regăsește pe o listă scurtă de jucătoare care au câștigat competiția pe zgură de la Paris atât la junioare, cât și la senioare.

Țiriac mizează pe ”Super-Simo”

Ion Țiriac are încredere deplină în Simona, însă este de părere că sportiva română trebuie să scape de emotivitate pentru a nu avea probleme pe zgura de la Paris.

”Are aceleași șanse pe care le-a avut întotdeauna. Ea poate să câștige orice turneu din lumea asta, dar, cu emotivitatea pe care o are, e greu până se pune în mișcare «mașinăria», de la cap până la picioare.

Atunci, ea depinde foarte mult de primele tururi. Cum am spus, toate au aceeași șansă în ziua de start, dar unii fac finala în prima zi și alții după șapte zile.” a declarat Ion Țiriac pentru Gazetă.

La conferinţa de presă, Halep a ţinut să le mulţumească tuturor celor care au făcut posibilă organizarea ediţiei din acest an a turneului, în ciuda pandemiei de coronavirus.

“Este frumos că avem şansa de a juca la acest turneu. De fapt, ar trebui să mulţumim tuturor celor care luptă atât de mult să facă lucrul acesta posibil” – au fost cuvintele Simonei.

O legendă a tenisului mizează pe Halep!

Chris Evert (65 ani), fostă mare de jucătoare de tenis, mizează pe ”Super-Simo” la Roland Garros. Constănțeanca este principala favorită a competiției, iar legenda tenisului mizează pe Halep.

”Favorita mea este Simona Halep. Dintre toate jucătoarele, eu o consider a fi cea mai solidă, dar și cea mai fiabilă. Are jocul pe zgură perfect, absolut perfect, se mișcă bine și este constantă, iar aceste aspecte o fac să fie o jucătoare excelentă.

Să fie constantă din punct de vedere emoțional, trebuie să își controleze emoțiile. Mentalul și pregătirea fizică sunt punctele ei forte. Am văzut-o de atâtea ori revenind atunci când părea învinsă.

simona-halep-roland-garros

Fizic, este la un nivel formidabil, poate să stea pe teren o zi întreagă. Din punctul meu de vedere, diferența va fi făcută de factorul emoțional: dacă este sută la sută dedicată misiunii de a câștiga la Roland Garros și dacă poate să își țină sub control emoțiile, lucru care nu s-a întâmplat întotdeauna în trecut.

Știe cum să o ia, știe ce să spună în momentele potrivite, știe să o calmeze și a fost un mare sprijin pentru ea. Cred că a ajutat-o enorm și la nivelul strategiei de joc, al jocului propriu-zis. Cred că Simona nu putea găsi un antrenor mai bun pentru ea.” este de părere Chris Evert.

simona-halep-roland-garros

Citește și La mulți ani, Simona Halep! ”Super-Simo” împlinește 29 de ani!

live video blogwtaroland garrosrealitateasimona halep