VIDEO | Calificare fără emoții pentru Simona Halep în optimi la Toronto! Urmează un meci infernal pentru româncă

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat miercuri, 10 august 2022, ora 23:07,
Simona Halep s-a calificat pentru a patra oară în optimi la Rogers Cup, turneu organizat la Toronto, după ce în 2015 a jucat finala, în 2017 a ajuns în semifinale, iar în 2019 a pierdut în semifinale
Simona Halep s-a calificat pentru a patra oară în optimi la Rogers Cup, turneu organizat la Toronto, după ce în 2015 a jucat finala, în 2017 a ajuns în semifinale, iar în 2019 a pierdut în semifinale

Jucătoarea română de tenis Simona Halep (15 WTA, cs 16) a trecut de turul 2 la Rogers Cup, turneu organizat la Toronto, după 6-4,6 -2 cu Shuai Zhang (China, 45 WTA).

Simona Halep este în optimi la Toronto după o victorii în 72 de minute cu Shuai Zhang

Meciul a durat 72 de minute, iar dubla câștigătoare de turnee de Mare Șlem s-a aflat în control de la început până la final. Ea a realizat un break alb în chiar primul game al confruntării, după care s-a distanțat la 3-0.

Ea și-a pierdut serviciul în game-ul următor, s-a văzut egalată la 4, după care a câștigat următoarele două game-uri. Halep a încheiat setul la a patra ocazie ivită, deși a condus cu 40-0 pe propriul serviciu.

Setul secund a fost dominat de sportiva născută în Constanța. Ea a început tot cu break, a pus 5-1 în dreptul ei pe tabela de marcaj, iar după ce asiatica și-a făcut serviciul a conbvertit în punct a doua minge de meci.

Simona Halep va juca în optimi la Toronto cu Jil Belen Teichmann sau Anett Kontaveit

După calificarea în optimi, pentru Simona Halep urmează greul. Următoarea adversară este învingătoarea partidei dintre elvețianca Jil Belen Teichmann (21 WTA) și a doua favorită a competiției, estona Anett Kontaveit (2 WTA). Meciul începe la ora 23:00 a României.

Până în prezent, românca nu a întâlnit-o pe jucătoarea din „Țara cantoanelor” în circuitul WTA, iar pe estonă o conduce cu 3-1 la meciurile directe.

Prima confruntare directă a avut loc în 2017, în turul 3 la Miami, când Simona s-a impus cu 6-3, 6-0. A urmat, în același an, partida din sferturi de la Madrid, când victoria a revenit tot româncei, cu 6-2, 6-4.

Ulterior, în 2020, în sferturi la Australian Open, Halep a executat-o pe Kontaveit cu 6-1, 6-1 în 54 de minute. Cele două au fost adversare, în 2021, în finală la Transylvania Open, când estona s-a impus cu un sec 6-2, 6-3.

shuai zhangtorontoJil Belen TeichmannAnett KontaveitRogers Cup