VIDEO | Cine ar fi comandat arestarea lui Gigi Becali, Giovanni Becali și Gică Popescu. Este un fost președinte al României

Articol de Vlad Ciotoran - Publicat miercuri, 20 octombrie 2021, ora 10:30,
GIGI BECALI
GIGI BECALI

Invitat la podcastul produs și găzduit în exclusivitate de canalul de Youtube Happyfish „Aproximativ discuții”, cu Gojira, Serghei Mizil (68 de ani) a vorbit, printre altele, despre condamnările arestarea lui Giovanni Becali, Gică Popescu și Gigi Becali.

Fiul lui Paul Niculescu-Mizil, mâna dreaptă a lui Nicolae Ceașescu, îl consideră vinovat pe fostul președinte Traian Băsescu.

Unul dintre avocați era și avocatul lui Băsescu. Eram la o petrecere cu el și l-a chemat. I-am zis: «Băi, îi ia pe-ai mei? Nu dăm nume. Nu, îl ia pe Gigi că era în aeroport». Și apoi mi-a spus: «Nu candida, erau și-acuma binemersi!». Și nu putea să-l bage numai pe-ăla!”, a declarat Serghei Mizil.

Acesta a mai spus și că Gică Popescu nu a ajuns la FRF, tot din cauza lui Traian Băsescu.

traian basescu si gica popescu

Citește și EXCLUSIV | DEZVĂLUIRI DESPRE MĂNĂSTIRILE CONSTRUITE DE GIGI BECALI: „NU OR SĂ FIE FEMEI PE TERITORIUL ĂSTA ȘI NICI OI, CAPRE, GĂINI PE PARTE FEMEIASCĂ”

Aia a fost o vrăjeală făcută de domnul Băsescu. Cu «Dosarul Transferurilor». Ca să-l aducă pe Burleanu! De ce a avut Giovani chestia aia? Gândește-te că Giovani a mai cochetat în foarte multe țări cu pârnăile! Era obișnuit”.

Pe 4 martie 2014, în ziua premergătoare alegerilor pentru președinția Federației Române de Fotbal, la care era favorit, Gică Popescu a fost arestat.

Curtea de Apel l-a găsit vinovat în celebrul dosar al Transferurilor, alături de alte nume grele precum Ioan și Victor Becali, Cristi Borcea, Meme Stoica, George Copos și Gigi Nețoiu.

Aceștia au fost acuzați că, prin intermediul unor tranzacții ilegale, timp de 6 ani au produs statului un prejudiciu de 1,5 milioane de dolari și un prejudiciu de peste 10 milioane de dolari cluburilor de fotbal din Liga 1. Erau în discuție 12 transferuri cu iz de corupție a unor jucători. Pedepsele au cumulat 34 de ani de închisoare cu executare.

Gică Popescu a fost condamnat la 3 ani și o lună pentru evaziune fiscală, deși plătise presupusul prejudiciu până la ultimul ban și a colaborat exemplar cu autoritățile în toți cei opt ani cât a durat procesul.

Gică Popescu nu a mai putut candida la funcția de președinte al FRF la scrutinul programat chiar a doua zi.

Mizil a mai dezvăluit că Giovani Becali a trecut ușor peste perioada petrecută în închisoare, dar nu la fel se poate spune și despre Gică Popescu și MM Stoica.

Cum să îl compari pe Giovani, care a avut o viață zbuciumată, cu Gică Popescu, care a fost un sportiv de talie mondială, un chitit pe sport, fără vicii. Nu poți să faci sport la nivelul ăla dacă ești un bagabont!

Și toată treaba a făcut-o și ce a fost dureros pentru ei șocul, mai ales pentru Meme-ul săracul. El s-a dus în Franța, a băut, a făcut. După aia a candidat ăsta (n.r. Gică Popescu) A zis nentu Traian că hâț! Și le-a făcut a doua zi și le-a dat la toți cu executare!”.

Citește și VIDEO | O LEGENDĂ A SPORTULUI A MURIT ÎNTR-UN GRAV ACCIDENT DE MAȘINĂ! AVEA DOAR 25 DE ANI

realitateavideoYoutube Happyfishtraian basescugica popescuserghei mizilGiovanni Becaligigi becali