VIDEO | Cine este adversara Simonei Halep în finală la Toronto! Românca are 2-1 la meciurile directe

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat duminică, 14 august 2022, ora 08:50,
Simona Halep va urca, de luni, pe locul 9 WTA. O victorie, care i-ar aduce al 24-lea trofeu al carierei, dintre care două de Mare Șlem, o trimite pe locul 6 mondial
Simona Halep va urca, de luni, pe locul 9 WTA. O victorie, care i-ar aduce al 24-lea trofeu al carierei, dintre care două de Mare Șlem, o trimite pe locul 6 mondial

Jucătoarea română de tenis Simona Halep (15 WTA, cs 15) o înfruntă în finală la Rogers Cup de la Toronto pe brazilianca Beatriz Haddad Maia (24 WTA).

Simona Halep va urca pe locul 6 WTA dacă se impune la Rogers Cup

Jucătoarea sud-americană a trecut cu 6-4, 7-6 (7) de Karolina Pliskova (14 WTA, cs 14), fost lider WTA, după ce în tie-break a salvat o minge de set. Finala de la Toronto are loc duminică, de la ora 20:30 a României.

Simona Halep s-a calificat pentru a patra oară în finală la Rogers Cup. A câștigat trofeul în 2016 și 2018, când acesta a fost organizat la Montreal, iar în 2015 a pierdut finala de la Toronto.

Halep va juca în 2022 a doua pentru un trofeu, după ce s-a impus în ianuarie la Melbourne Summer Set. Calificarea în ultimul act la Toronto îi asigură Simonei revenirea în Top 10 WTA, pe 9 mai precis, de unde a ieșit pe 9 august 2021.

O victorie, care i-ar aduce al 24-lea trofeu al carierei, dintre care două de Mare Șlem, o trimite pe locul 6 mondial.

Simona Halep o conduce pe Beatriz Haddad Maia cu 2-1 la meciurile directe

De partea cealaltă, Haddad Maia a ajuns la a 43-a victorie în 2022, an în care a pierdut finalele de la Saint-Malo și Paris, dar le-a câștigat pe cele de la Nottingham și Birmingham, la acesta din urmă învingând-o pe Halep, în semifinale, cu 6-3, 2-6, 6-4.

Prin calificarea în finală, brazilianca va ajunge, luni, pe cel mai bun loc al carierei, 16. O victorie o propulsează trei locuri mai sus.

Este un moment special. Am avut un meci foarte greu. A trebuit să mă forțez, pentru că adversara a jucat foarte bine”, a declarat după meci Haddad Maia.

Brazilianca știe că va urma o partidă și mai dificilă cu Simona Halep, în fața căreia a pierdut în 2017, în Turul 2 la Wimbledon, cu 5-7, 3-6, și în 2022, în aceeași fază a competiției la Australian Open, cu 2-6, 0-6.

Halep este o campioană. Este o persoană care muncește foarte mult. Știu că va fi o luptă foarte grea, dar mă voi bucura. Voi da totul pe teren.

Voi încerca să joc agresiv. Am învățat multe astăzi pentru că în momentele în care nu am fost prea agresiv, Pliskova a jucat mai bine decât mine… Vreau să îmbunătățesc asta pentru finală. Așa că o să încerce să mă bucur de finală și iau totul punct cu punct”, a încheiat ea.

torontoBeatriz Haddad MaiaRogers Cup