VIDEO | Condiția necesară pentru a ne întoarce cu o medalie de la Tokyo: „Un demaraj bun și sprint până la final”

Articol de George Drafta - Publicat vineri, 16 iulie 2021, ora 17:56,
Naționala de fotbal a României, pregătită pentru startul la JO
Naționala de fotbal a României, pregătită pentru startul la JO

Naționala olimpică a României a ajuns la Tokyo, cu o săptămâna înaintea primului meci din cadrul turneului de fotbal. 

Presiunea este destul de mare pentru tricolori pentru că toată lumea vorbește desptre șansele la podium ale reprezentativei conduse de Rădoi.

“Avem o echipă bună, oricum. La prima vedere nu avem toţi jucătorii pe care iubitorii de fotbal se aşteptau să-i vadă în lot pentru aceste JO. Sper ca la ora primului meci să fim şi pregătiţi. Dacă reușim să câştigăm primul meci, eu cred că putem spera la o medalie. Nu e un debut, fiindcă am mai avut o echipă naţională de fotbal la o Olimpiadă. 

Dar pare un debut pentru că cei care sunt acum în teren nu mai ştiu cine au fost predecesorii lor. E normal ca băieţii să aibă emoţii, dar sper să fie emoţii constructive. Sunt foarte hotărâţi să facă treabă şi nu merg acolo ca într-o excursie. Vor să facă performanţă! Toţi cei care au venit la lot au venit cu inima deschisă şi cu dorinţa de a face performanţă”,a declarat directorul tehnic Mihai Stoichiță, pentru FRF TV. 

Acesta a făcut o comparație plastică atunci când a încercat să descrie naționala României  sub conducerea selecționerului primei reprezentative.

“Dacă eşti optimist când eşti realist, atunci te bazezi pe ceva şi îl înţeleg pe Mirel când spune că s-ar putea să ajungem şi la o medalie, fiindcă ştie ce conduce.Lui îi plac maşinile foarte bune şi foarte frumoase. Asta înseamnă că şi echipa olimpică a României poate fi comparată cu aşa ceva.

Trebuie ca echipa noastră să aibă demaraj bun şi să ţină sprintul până la final. Aş fi sperat la mai multă înţelegere din partea celor care conduc destinele echipelor noastre de club,dar la mijloc sunt şi alte interese. Cluburile sunt angrenate în competiţiile europene în această perioadă, sunt jocuri importante pentru existenţa lor”, a mai spus oficialul forului de la Casa Fotbalului. 

CITEȘTE ȘI –>> VIDEO | RĂDOI&CO AU DECOLAT SPRE JOCURILE OLIMPICE! IMAGINI DIN AEROPORT

mirel rădoitokyoromaniarealitateamihai stoichitaturneu olimpic