VIDEO | Contra pozează în victimă! „În România, am fost criticat. În Spania, toată lumea m-a felicitat”

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat sâmbătă, 28 septembrie 2019, ora 20:24,
cosmin-contra

Naționala României ocupă locul trei în grupa de calificare la EURO 2020, în urma Spaniei și a Suediei. Selecționerul Cosmin Contra se simte neapreciat la el în țară și consideră că este criticat pe nedrept.

În luna septembrie, România a pierdut cu Spania, scor 1-2, și a câștigat cu Malta, scor 1-0.

Pentru ‘tricolori’ urmează meciurile cu Insulele Feroe (12 octombrie, Torshavn) și Norvegia (15 octombrie, Arena Națională).

Responsabilitatea jocului și rezultatelor echipei naționalei e numai a mea, e clar. Din păcate, la noi tindem să scoatem numai lucrurile negative care se întâmplă în timpului meciurilor. E un paradox! În România, am fost foarte criticat după meciul cu Spania. Se pare că am jucat doar o repriză cu Spania. În România, meciul s-a oprit în minutul 45. În Spania, când am fost câteva zile, toată lumea m-a felicitat pentru a doua repriză pe care am făcut-o împotriva Spaniei. Am fost foarte aproape să egalăm.

În meciul cu Malta am introdus mulți tineri și trei debutanți. La fel, s-a vorbit doar de repriza a doua, în care, într-adevăr, n-am știut să gestionăm anumite momente ale jocului. Cred că 4-1 era scorul care trebuia să fie. Accept criticile, dacă sunt constructive și dacă mă ajută să fiu mai bun. Din păcate, cred că criticile care au fost în ultimul timp au fost fără a scoate în evidență și lucrurile bune.

Nu știu de ce deranjez, de ce lucrurile bune făcute la echipa națională nu sunt scoase în evidență. E clar că e foarte greu să mulțumesc pe toată lumea, dar încerc să fiu cât mai corect, inspirat în alegeri. Nu întotdeauna îmi iese„, a spus Cosmin Contra la Telekom Sport.

calificarecontraeuro 2020echipa nationalaromaniaspaniacosmin contra
eriksen danemarca

Mesajul încurajator transmis de Eriksen de pe patul de spital: „Nu mă voi da bătut”

brazilia

VIDEO | EURO 2020 are de azi-noapte concurență! Copa America a debutat în Brazilia cu o victorie a gazdelor