VIDEO cu momentul în care Kyrgios a scuipat un fan: „I-am răspuns așa cum merita” – Explicațiile sportivului

Articol de Dan Istratie - Publicat vineri, 01 iulie 2022, ora 08:40,
kyrgios
kyrgios

Tenismenul Nick Kyrgios a scuipat către un spectator la Wimbledon. El a explicat și motivul pentru care a reacționat în acest fel în timpul unui meci:

„Eu cred că spectatorii, în general, cred că nu mai există o limită. Dacă pierd un meci, habar nu aveți prin ce abuzuri trec.

E o întreagă generație de oameni pe rețelele sociale, care crede că are dreptul de a comenta asupra fiecărui lucru în mod negativ.

Fratele meu are alopecie (n.r.: căderea părului), iar oamenii își bat joc de el că ar avea cancer. Mă îndoiesc că vreunul dintre ei are de a face cu așa ceva”, a spus Kyrgios.

După doar 12 minute, a numit-o pe o femeie arbitru de linie „o sifonară fără fani”. Ulterior, în timpul partidei, a scuipat către un fan care îl tachnia din tribune.

„I-am zis sifonară pentru că nu făcusem nimic şi i-a semnalizat arbitrului de scaun că am spus ceva ce nu spusesem. Sunt probleme mari la linii. La un alt punct, am trimis mingea în teren clar şi arbitrul de linie, un bătrân, a strigat „out”.

Dacă acest tip ar fi avut 40 de ani, ar fi văzut cu siguranţă că mingea a fost bună. Sunt sute de mii de dolari în joc, de ce aş avea înţelegere şi empatie pentru ei?”, a spus Kyrgios la conferinţa de presă, potrivit Eurosport.

Australianul a vorbit și despre gestul oribil, care cu siguranță îi va aduce altă amendă: a scuipat către unul dintre fani.

„Da, aşa s-a întâmplat, pentru că unul dintre fanii din tribune nu m-a respectat. Nu aş fi făcut niciodată aşa ceva către cineva care mă încuraja sau era neutru. Mă lupt cu multă negativitate, am învăţat să accept asta.

Ce nu înţeleg e de ce, atunci când răspund cu aceeaşi monedă, sunt penalizat. Acea persoană nici nu ştiu de ce a venit la meci. Nu era acolo ca să ţină cu Paul, a venit doar să mă calce pe nervi, să fie lipsit de respect la adresa mea. Nu e nicio problemă, dar i-am răspuns aşa cum merita”, a mai spus Kyrgios.

kyrgiostenisscuipat