VIDEO | Cum își simte Rădoi jucătorii înaintea unei competiții speciale pentru fiecare dintre ei: „Nu realizează încă”

Articol de George Drafta - Publicat marți, 13 iulie 2021, ora 11:50,
Rădoi le vorbește jucătorilor convocați pentru Jocurile Olimpice
Rădoi le vorbește jucătorilor convocați pentru Jocurile Olimpice

Antrenorul recunoaște că jucătorii săi încă nu realizează ce înseamnă să participe la o asemenea competiție.

Dar e convins că până la ora primului meci din grupă, cel cu Honduras de pe 22 iulie, aceștia își vor da seama de miza participării la Jocurile Olimpice.

„Și dacă zic că sunt conștienți și realizează, nu sunt nici conștienți și nici nu realizează. Cred că niciunul dintre noi nu e,chiar dacă am colectat foarte multe informații despre competiție, despre istoria competiției, nici noi încă nu realizăm până în momentul în care vom ajunge acolo.

Chiar mă uitam ce spunea Neymar, că pentru el Jocurile Olimpice au însemnat mai mult decât campionatul mondial. Dacă un astfel de jucător spune despre această competiție lucrurile acestea, înseamnă că este ceva fabulos”, a declarat Mirel Rădoi pentru FRF TV. 

Alcătuirea lotului pentru Tokyo i-a dat mari bătăi de cap selecționerului, care abia a reușit să strângă 22 de jucători, după ce la un moment dat pe listă se aflau doar 11! Unele dintre cluburile din Liga I nu au vrut să își lase jucătorii la Olimpiadă.

„Am avut acceptul unor cluburi, că ne dau jucătorii azi și a doua zi ne-a sunat că nu mai pot. Au fost situații imprevizibile în care un jucător a fost lăsat la lot și după nici două ore ne-am trezit că nu mai vine. Nici ei nu s-au mai întâlnit cu această situație. Au fost și alte federații care au trimis jucători și a doua zi au fost scoși de pe listă. 

Vreau să le mulțumesc celor de la Farul Constanța, Astra, Hermannstadt, Botoșani, Voluntari. Ne-au salvat dacă pot să spun așa.Au avut un dialog extraordinar cu noi, suntem mândri să avem jucători la echipa națională. Puteți să luați pe cine doriți”, a încheiat selecționerul.  

CITEȘTE ȘI –>> VIDEO | „EU SUNT NEBUNUL CARE SE GÂNDEȘTE CĂ PUTEM CÂȘTIGA O MEDALIE!”. CUM PREGĂTEȘTE RĂDOI DEBUTUL LA JO

jocuri olimpiceromanialotrealitatearădoi