VIDEO | FC U Craiova 1948 este la un meci de preliminariile Conference League! Oltenii au învins FC Voluntari la loviturile de departajare

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat vineri, 26 mai 2023, ora 23:19,
FC U Craiova 1948
FC U Craiova 1948

Echipa FC U Craiova 1948 este prima calificată în ultimul meci al barajului pentru preliminariile Conference League.

FC U Craiova 1948 va întâțlni în barajul pentru Conference League echipa de pe locul 3 din play-off

Formația pregătită de Cristiano Bergodi a învins FC Voluntari cu 5-4 la loviturile de departajare (3-3 după 120 de minute) și va întâlni formația clasată pe locul 3 în play-off-ul Superligii, CFR Cluj sau Universitatea Craiova.

Meciul a avut loc pe Stadionul „Ion Oblemenco”, formația olteană având statut de gazdă deoarece a încheiat play-out-ul pe locul 1. FC U Craiova 1948 avea 3-0 în minutul 64, dar oaspeții, deși au jucat în inferioritate din minhutul 83, a reușit să egaleze.

Toate golurile gazdelor au venit în urma unor greșeli imense ale jucătorilor celor de la FC Voluntari. În minutul 36, Matricardi a vrut să degajeze o minge lansată în adâncime de Bauza, dar a șutat în Chițu, iar acesta a avut de îndeplinit o simplă formalitate cu poarta goală.

După exact o oră de la primul fluier, Baeten a șutat din afara careului, iar mingea a intrat în poartă peste Popa, care plonhaje pentru a respinge mingea mai ușor.

În fine, după 5 minute, Matricardi a avut o nouă intervenție greșită. În loc să degajeze, i-a psat excelent lui Bauza, care l-a găsit singur în careru pe Chițu, iar acesta a șutat puternic pe jos.

FC Voluntari a dar semne de revenire în minutul 78, când Aliji a prins un șut de la marginea careului. În minutul 82, arbitrul de centru a acordat penalty pentru oaspeți, după un henț al lui Henriques. Până ca Sigurjonsson să înscrie, Aliji a primit al doilea cartonaș galben după ce l-a împins pe Bauza, fiind eliminat.

Copiii de mingi și-au făcut și ei simțită prezența, arundânc mingi în teren atât în momen tul execuției lui Sigurjonsson, cât și la golul lui Dumiter din minutul 90+7, în speranța că arbitrul va întrerupe partida și nu va valida reușitele.

În prelungiri nu s-a marcat, astfel că echipa calificată în barajul pentru preliminariile Conference League s-a decis la loviturile de departajare.

Pentru FC U Craiova 1948 au transformat Duarte, Baeten, Sidibe, Zanfir și Ganea, iar pentru FC Voluntari au înscris Sigurjonsson, Răduț, Matricardi și Dumiter. Au ratat Asamoah, respectiv Armaș și Paz, ambii șutând în bară.

barajsuperligaconference league