VIDEO | Felix Auger-Aliassime duce Canada în finala Cupei Davis! Performanță istorică pentru Australia

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat sâmbătă, 26 noiembrie 2022, ora 22:36,
Felix Auger-Aliassime
Felix Auger-Aliassime

Echipele masculine de tenis ale Australiei și Canadei vor juca finala ediției din acest an a Cupei Davis.

Australia joacă finala Cupei Davis pentru prima dată după 19 ani

Turneul final are loc la Malaga, iar în semifinale au avut loc meciurile Canada – Italia și Australia – Croația. Canada a venit la această competiție cu tot ce a avut mai bun, iar omul meciului din penultimul act a fost Felix Auger-Aliassime.

Jucătorul aflat pe locul 6 ATP avea o misiune dificilă. Urma să-l întâlnească pe Lorenzo Musetti (23 ATP), într-un moment în care Italia avea 1-0, după victoria lui Sonego Lorenzo (45 ATP) cu 7-6 (4), 6-7 (5), 6-4 în fața lui Denis Shapovalov (18 ATP).

Auger-Aliassime a prestat un joc solid, s-a impus cu 6-3, 6-4, iar după o perioadă scurtă de timp a intrat din nou pe teren, alături de Vasek Pospisil, pentru meciul de dublu. De partea cealaltă a fileului erau Matteo Berrettini și Fabio Fognini. Canada s-a impus cu 7-6 (2), 7-5, după 2 ore și 3 minute și va juca finala, pe 27 noiembrie.

Australia s-a calificat în ultimul act al competiției pentru prima dată după 19 ani, în urma victoriei cu 2-1 în fața Croației. Lleyton Hewitt, fostul lider ATP, făcea parte din echipă în 2003, iar acum este căpitan-nejucător.

Borna Coric l-a învins pe Thanasi Kokkinakis, în prima partidă cu 6-4, 6-3, dar Alex De Minaur a trecut de Marin Cilic cu 6-2, 6-2. Totul s-a decis la dublu, unde Max Purcell și Jordan Thompson au avut nevoie de 2 ore și 16 minute penbtru a-i învinge cu 6-7 (3), 7-5, 6-4 pe Mate Pavic și Nikola Mektic.

Cupa Davis 2022australiafelix auger aliassimecanada