VIDEO | Finală inedită la US Open! Vor lupta pentru primul trofeu de Mare Șlem din carieră

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat sâmbătă, 12 septembrie 2020, ora 08:51,
zverev-thiem

Germanul Alexander Zverev (locul 7 ATP) și austriacul Dominic Thiem (3 ATP) s-au calificat în finala US Open. Pentru fiecare dintre cei doi jucători este șansa de a câștiga primul trofeu de Mare Șlem din carieră.

Alexander Zverev a reușit o revenire spectaculoasă, după ce a fost condus cu 2-0 la seturi de către ibericul Pablo Carreno-Busta (locul 27 ATP).

Germanul în vârstă de 23 de ani s-a impus după trei ore și jumătate de joc, scor 3-6, 2-6, 6-3, 6-4, 6-3.

Zverev a reușit 24 de ași și a salvat 9 dintre cele 16 de șanse de break oferite adversarului. Alexander a fost jucătorul mai agresiv, cu 71 de lovituri câștigătoare și 57 de erori neforțate.

Alexander Zverev ajunge în premieră în finala unui turneu de Mare Șlem. Anterior, cel mai bun rezultat al germanului la US Open era faza optimilor de finală.

Totodată, Zverev este primul german care joacă în finala US Open după anul 1994 (când a ajuns în ultimul act Michael Stich).

Dominic Thiem (locul 3 ATP) a avut un meci mai scurt, reușind să treacă în trei seturi de rusul Daniil Medvedev (5 ATP), scor 6-2, 7-6(7), 7-6 (5). 

Austriacul a cedat serviciul de numai două ori, dar a avut un raport negativ lovituri câștigătoare/erori neforțate: 22 vs. 33.

În seturile doi și trei, Medvedev a avut de fiecare dată avantajul unui break, dar și-a pierdut serviciul în momentele decisive (la 5-4, respectiv 5-3).

Dominic Thiem (27 de ani) va juca a patra finală de Mare Șlem din carieră și a doua din acest an, după cea de la Australian Open. Austriacul speră să câștige primul trofeu de Mare Șlem.

După calificarea în finală, Thiem scrie istorie! Este primul jucător din Austria care ajunge în ultimul act al competiției de la New York.

Alexander Zverev și Dominic Thiem s-au mai întâlnit de nouă ori în circuitul ATP, iar austriacul are un avantaj clar: 7-2. Ultima confruntare a avut loc în semifinala Australian Open 2020, când Thiem s-a impus în patru seturi.

Finala masculină a US Open 2020 este programată duminică, 13 septembrie, de la ora 23:00 (ora României).

Alexander Zverevatprealitateamare slemZverevturneudaniil medvedevthiemDominic Thiempablo carreno busta
Antrenament Danemarca

Danemarca şi-a anulat toate antrenamentele de duminică, după cazul lui Eriksen

Christian Eriksen, finlanda 2

Noi detalii despre starea de sănătate a lui Eriksen: ,,E stabil, dar rămâne internat pentru investigaţii”