VIDEO | Finala masculină de la Australian Open a luat sfârșit! Djokovic, noul și vechiul campion de la Melbourne

Articol de Realitatea Sportivă null - Publicat duminică, 21 februarie 2021, ora 14:48,
Australian Open Tennis, Day Fourteen, Melbourne Park, Australia – 21 Feb 2021

Liderul mondial, Novak Djokovic (33 ani), a câștigat și ediția din acest an a Grand Slam-ului de la Australian Open și a ajuns la trei trofee consecutive cucerite în țara de la antipozi.

Sârbul a câștigat repede cu rusul Daniil Medvedev (25 ani), scor 7-5, 6-2, 6-2, după o finală care a durat o oră și 54 minute.

Meciul a fost unul echilibrat doar în primul set. ”Nole” a avut un avantaj de 3 game-uri, dar rusul a revenit și a egalat la 3. În cele din urmă, liderul mondial a câștigat cu 7-5, asta după ce Medvedev a salvat două mingi de set.

În ultimele două seturi, Djokovic a crescut nivelul jocului și a dominat într-un mod autoritar finala. Jucătorul din Rusia nu a mai avut replică și a fost nevoit să cedeze într-un final cu 7-5, 6-2, 6-2, în fața marelui campion sârb.

În urma acestui succes, Novak Djokovic ajunge la nouă turnee de Grand Slam câștigate la Australian Open, record absolut pentru această competiție. Totodată, reușește să cucerească al 18-lea titlu de Grand Slam din istorie, fiind al treilea la acest capitol, în urma lui Rafael Nadal și Roger Federer, care 20 titluri fiecare.

CITEȘTE ȘI –>> Simona Halep, comparată cu proaspăt câștigătoarea de la Australian Open! Antrenorul lui Naomi Osaka dă verdictul: „Asta e diferența dintre ele!”

medvedevtenisaustralian openrealitateadjokovic
profimedia-0615507503

EURO 2020 | Olanda și Ucraina, debut cu cinci goluri la turneul final! Cum arată clasamentul grupei C

florin-tanase

Florin Tănase și-a făcut iubita fericită! Unde a cerut-o în căsătorie căpitanul FCSB-ului