VIDEO | Fotbalul din Portugalia, zguduit din temelii: 2 cluburi URIAȘE bănuite de fapte de corupție

Articol de Florian Tudorache - Publicat joi, 31 mai 2018, ora 15:26,
coruptie

Scandal în fotbalul portughez! Cluburile Benfica și Sporting Lisabona sunt suspectate de săvârșirea unor fapte de corupție.

Conform lequipe.fr, care citează canalul portughez SIC, cele două cluburi ar fi mituit sau ar fi încercat să mituiască jucători ai echipei Maritimo Funchal, în urmă cu doi ani.

În ancheta făcută de jurnaliștii portughezi se face referire la un meci din campionatul 2015/2016,  Maritimo Funchal – Benfica Lisabona, scor 0-2, din penultima etapă, foarte  important pentru stabilirea echipei campioane.

Conform unor surse anonime, Benfica ar fi luat legătura cu jucători ai lui Maritimo, prin intermediul lui Paulo Gonçalves şi al impresarului Cesar Boaventura, şi le-ar fi oferit câte 40.000 de euro sau contracte cu gruparea lusitană pentru a nu-şi apăra corect şansele.

De cealaltă parte, Sporting le-ar fi promis fotbaliștilor formației Maritimo, suma totală de 400.000 de euro dacă nu pierd cu marea rivală. Un alt amănunt șocant este legat de antrenorul de atunci al celor de la Sporting, Jorge Jesus, care l-ar fi contactat personal pe portarul francez al formației Maritimo, Romain Salin, căruia i-ar fi promis 150.000 de euro dacă nu primește gol în meciul cu Benfica.

Paulo Gonçalves, director al departamentului juridic de la Benfica, a fost arestat în martie şi pus ulterior sub control judiciar, într-un caz de corupţie aflat în atenţia autorităţilor portugheze.

La finalul acelui sezon, Benfica a câştigat campionatul, cu un avans de două puncte faţă de Sporting.

baniCesar BoaventurafotbalcoruptiesportingportugaliaPaulo Gonçalvesfotbalistibenficajorge jesus
eriksen

EURO 2020 | VIDEO | Danemarca – Finlanda, întrerupt după ce un fotbalist a leșinat pe teren

chivu

Cristi Chivu, gata să înceapă o nouă provocare! Unde poate antrena fostul căpitan al naționalei