VIDEO | FRF a decis! Când va fi anunțat noul selecționer de la tineret. Burleanu: „Am avut o relație foarte bună cu Mutu”

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat marți, 17 decembrie 2019, ora 18:30,
razvan-burleanu
razvan-burleanu

Președintele Federației Române de Fotbal (FRF), Răzvan Burleanu, a anunțat că noul selecționer al echipei naționale de tineret va fi numit pe 14 ianuarie, iar Adrian Mutu este printre favoriți.

Adrian Mutu (40 de ani) are șanse mari să fie succesorul lui Mirel Rădoi și va avea ca obiectiv calificarea ‘tricolorilor’ la Campionatul European din 2021.

România U21 ocupă locul al doilea în grupa din preliminarii, după Danemarca, națională care are victorii pe linie în cele cinci meciuri.

S-a discutat profilul viitorului selecţioner pentru naționala de tineret, pentru ceea ce înseamnă continuitate şi performanţă. Au fost mai multe nume vehiculate în comisia tehnică, astfel încât, astăzi, în Comitetul Executiv, directorul tehnic Mihai Stoichiţă a venit şi a prezentat aceste concluzii.

O decizie vom lua pe 14 ianuarie, când va fi următoarea ședință a Comitetului Executiv. Sunt mai multe nume pe această listă. Adrian Mutu este unul dintre cei nominalizați… a strâns un număr de opțiuni destul de semnificativ. Am avut o relație foarte, foarte bună cu Adrian Mutu, în mandatul său de director sportiv. Dar nu pot să mă antepronunț„, a spus Răzvan Burleanu.

De un an și jumătate, Adrian Mutu este antrenorul echipei Al Wahda U21, în Emiratele Arabe Unite. ‘Briliantul’ a mai antrenat FC Voluntari, în perioada aprilie – iunie 2018, echipă pe care a salvat-o de la retrogradare.

Adrian Mutu este cel mai bun marcator din istoria naționalei României, cu 35 de goluri în 77 de meciuri, la egalitate cu Gică Hagi.

echipa nationalatineretmuturazvan burleanuadrian mutuburleanuromaniau21selectioner