VIDEO | Handbal de clasă la CM masculin! Spania este în semifinale după 4 reprize de prelungiri

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat miercuri, 25 ianuarie 2023, ora 22:53,
Spania – Danemarca 35-34
Spania – Danemarca 35-34

Prima semifinală a Campionatului Mondial masculin de handbal se va disputa între Spania şi Danemarca.

Spania a învins Norvegia în sferturile CM masculin de handbal după 4 reprize de prelungiri

Competiția organizată de Suedia și Polonia a ajuns la stadiul în care se stabilesc cele 4 echipe care vor juca în careul de ași. Două dintre ele sunt Danemarca, deținătoarea titlului, și Spania.

Echipa iberică a avut nevoie de 4 reprize de prelungiri pentru a elimina Norvegia cu 35-34. Nordicii au condus cu 13-12 la pauză și au avut atacul în minutul 59:43, când se aflau în avatnaj pe tabelă, 25-24.

Dar, Sebastian Barthold a făcut o gafă de începător. În loc să tragă la poartă, i-a pasat unui coleg, iar arbitrii au fluierat joc pasiv. Spania, care juca în inferioritate, a repus mingea, care a ajuns la Alex Dushebaev, iar acesta a înscris în minutul 59:59.

S-a intrat în prelungiri, unde cei doi portari, Torbjorn Bergerud și Perez de Vargas au făcut minuni. Daniel Dujshebaev a devenit eroul Spaniei, marcând cu puțin timp înainte de expirarea celor 80 de minute.

Kristian Bjornsen și-a încercat șansa la ultima fază a meciului, dar șutul lui a fost parat de protarul spaniol.

Într-un alt sfert de finală, Danemarca a dat recital cu Ungaria, învingând-o cu 40-23 (19-11). Ultimele două semifinaliste vor fi aflate la finalul meciurilor Franța – Germania și Suedia – Egipt, care se joacă la această oră.

danemarcaCampionatul Mondial 2023spania