VIDEO | Ianis Hagi are ambiții mari: ”Vrem la EURO și la Campionatul Mondial”

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat marți, 03 septembrie 2019, ora 15:12,
Hagi Ianis
Hagi Ianis

Ianis Hagi a vorbit într-un interviu pentru FIFA despre viața sa, EURO și ce așteptări are de la echipa națională.

Fotbalistul de 20 de ani a fost un jucător-cheie la EURO și a ajutat România să se califice la Jocurile Olimpice. Echipa națională U21 a încheiat pe primul loc o grupă din care mai făceau parte Anglia, Franța și Croația, iar în semifinale a fost eliminată de Germania, scor 2-4.

Fiul ”Regelui” a vorbit despre victoria uriașă, scor 4-2, cu Anglia, și ce a însemnat calificarea la Jocurile Olimpice după 55 de ani: ”Au fost multă tensiune în ultimele 15 minute. A fost incredibil cum mentalitatea noastră a rămas la fel de puternică. Am fost emoționați după ce ne-am calificat la Jocurile Olimpice. Ne-am făcut mândri țara. Oamenii au venit să ne susțină în Italia și ne-au spus că vor veni și în Tokyo!” a explicat Ianis.

Întrebat despre momentul în care a realizat că tatăl său este celebru, Ianis a explicat că a înțeles încă de mic: ”Când eram mic și vedeam cum tatăl meu este oprit pe stradă sau în aeroport, atunci am realizat. Căutam mereu videoclipuri pe internet cu ceea ce a făcut în istoria fotbalului” a declarat fotbalistul lui Genk.

Superstarul lui Genk a vorbit și despre cum a fost să crească la Viitorul: ”Era puțin dificil la început. Eram mic, doar 10 ani, și nu am știu cum se vor simți colegii mei. Mi-am dat seama că este doar fotbal și nu contează cine ești sau fiul cui ești. Totul a venit natural, am creat prietenii și încă vorbesc cu ei” a explicat internaționalul român.

Ianis a vorbit și despre cât de mult se aseamănă cu tatăl său: ”Suntem jucători diferiți, chiar dacă jucăm pe aceeași poziție (mijlocaș ofensiv). El era mult mai rapid și lovea cu piciorul stâng. Avem aceeași mentalitate și ambiție. Încă am multe de învățat de la el” a spus fiul ”Regelui”.

România va întâlni Spania, joi, 5 septembrie, în preliminariile pentru EURO 2020. Ianis este optimist și crede că sunt șanse ca echipa națională să se califice la turneul final de anul viitor: ”Echipa națională merge într-o direcție bună. O să dureze, dar trebuie să muncim. Noua generație, alături de vechea generație, poate face o echipă bună, care să ne califice. Asta este cel mai important: să ne calificăm la EURO și la Campionatul Mondial.” a încheiat Hagi Jr. interviul.

Vezi și VIDEO | Ianis Hagi e convins că România se califică la Euro 2020! „Avem ce ne trebuie”

fifadeclaratiiianis hagi