VIDEO | Iga Swiatek nu a avut milă de Sorana Cîrstea! Calificare în semifinale la Indian Wells cu 5 game-uri cedate

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat vineri, 17 martie 2023, ora 00:44,
Iga Swiatek
Iga Swiatek

Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea (83 WTA) a ratat calificarea în semifinale la Indian Wells.

Sorana Cîrstea va ajunge pe locul 74 WTA, după ce a jucat în sferturi la Indian Wells

Ea a fost învinsă de poloneza Iga Swiatek, liderul mondial și principala favorită a competiției, cu 2-6, 3-6. Meciul a durat o oră și 22 de minute, iar Swiatek a controlat partida de la un capăt la celălalt.

Poloneza a realizat break în primul set la 1-0, Cîrstea a egalat, după care Swiatek și-a trecut în cont nu mai puțin de 8 game-uri la rând.

Sorana s-a apropiat la 2-4, a realizat un game alb la 2-5, dar Swiatek a urmat la serviciu și a convertit în punct a doua minge de meci. Ca urmare a calificării în sferturi la Indian Wells, Cîrstea va ajunge pe locul 74 WTA.

A fost a doua confruntare directă dintre cele două, Swiatek impunându-se și în primul meci, în 2022, în optimi de finală la Australian Open. S-a impus poloneza cu 5-7, 6-3, 6-3.

Poloneza o va întâlni în penultimul act pe kazaha Elena Rybakina (10 WTA, cs 10), care a trecut cu 7-6 (4), 2-6, 6-4 de Karolina Muchova (Cehia, 76 WTA). În cealaltă semifinaă adversare vor fi Maria Sakkari (Grecia, 7 WTA, cs 7) și Aryna Sabalenka (Belarus, 2 WTA, cs 2).

indian wellssorana cirsteaIga Swiatek