VIDEO LIVE BLOG | REGINA DE LA WIMBLEDON! Simona Halep o demolează pe Serena și câștigă titlul!

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat sâmbătă, 13 iulie 2019, ora 15:56,
halep wimbledon finala
halep wimbledon finala

 

6-2, 6-2! MECI SIMONA HALEP! Simo a câștigat cel de-al doilea Grand Slam din carieră după o victorie clară cu Serena Williams! Marea finală a durat numai 55 de minute!!! ROMÂNIA CUCEREȘTE WIMBLEDONUL!

6-2, 5-2! Fabulos! Simo reușește rebreak-ul! Serena se mișcă greu, așa cum anticipau majoritatea specialiștilor. Iar Halep face exact ce trebuie, o plimbă pe americancă. Simona e la un game de titlul de la Wimbledon!

6-2, 4-2: Simo confirmă break-ul și se desprinde! 

6-2, 3-2. BREAK Simona! Halep face minuni! Este concentrată, se apară bine și se deplasează senzațional! Simo reușete break-ul la mijlocul setului, câștigând ultimul punct după încă o greșeală neforțată a adversarei.

6-2, 2-2. Game încântător câștigat de Simona la zero! Halep domină schimburile din spate.

6-2, 1-2. Game alb câștigat de Serena Williams.

6-2, 1-1. Perfect! Simona își face serviciul. Serena are probleme atunci când este nevoită să joace în defensivă. Kate Middleton, Ducesa de Cambridge, urmărește meciul cu mare interes.

6-2, 0-1. Serena câștigă primul game al setului secund. Americanca servește foarte puternic.

6-2! SET HALEP! Simo joacă la cel mai înalt nivel! Halep a avut numai 2 erori neforțate.

5-2: Serena își face repede serviciul.

5-1: Simona câștigă și cel mai lung game de până acum! Deplasarea sportivei noastre este, în continuare, excelentă. Serena a jucat agresiv, dar Halep și-a păstrat calmul și este la un game de câștigarea setului.

4-1: Serena câștigă primul game. Americanca servește perfect.

4-0 Serena a ajuns la cea de-a noua eroare neforțată. Simo închide game-ul cu as și continuă jocul inspirat!

3-0: Simona se deplasează incredibil! Simo reușește să trimită în teren o minge aproape imposibilă și să câștige punctul.

Câștigă și game-ul al treilea, pe care îl închide cu un retur care o lasă pe Serena fără replică. 

2-0: Simona servește bine și gestionează perfect schimburile mai lungi! Start bun al sportivei noastre.

1-0: BREAK Simona!! Halep începe perfect meciul! 

UPDATE 16.10: A început meciul!

UPDATE 16.02: Serena câștigă tragerea la sorți și alege să servească prima.

UPDATE 16.01: Simona Halep și Serena Williams au pătruns pe teren. Urmează tragerea la sorți. 

UPDATE 15.58: Marea finală începe în câteva minute. Organizatorii de la Wimbledon au făcut prezentarea trofeelor. 

UPDATE 15.07: Mesaj superb postat de Ambasada SUA la București înaintea finalei de la Wimbledon! Hai România! GO USA!

? cu ?? Simona și ?? Serena. Lângă ele suntem noi, așteptând cu nerăbdare finala de azi, de la #Wimbledon. Le ♥️ iubim…

Publicată de U.S. Embassy Bucharest pe Sâmbătă, 13 iulie 2019

UPDATE 14:45 Ducesa de Cambridge, Kate Middleton, este prezentă la Wimbledon pentru a urmări finala feminină.

UPDATE 14:20 Ilie Năstase a stârnit ceva controverse înaintea finalei. Fostul lider mondial a vorbit din nou în termeni nu tocmai politicoși despre condiția fizică a Serenei Williams. ‘Nasty’ crede că acesta este momentul potrivit pentru ca Simona să o învingă pe americancă.

Halep are prima șansă, are încredere, chiar și cu Serena. Serena e puțin obosită, e și cam grasă. A slăbit 20 de grame, sub limbă! N-ați văzut ce fund are? Când cade, trebuie să o ridice cu macaraua. Și eu sunt mai slab ca ea. Fizic nu stă prea bine„, a spus fostul tenismen.

UPDATE 14:00 La casele de pariuri, Serena Williams este favorită, cu o cotă de 1.50 la victorie. Un succes al Simonei Halep a fost cotat la 2.60.


Simona Halep scrie istorie pentru tenisul românesc la Wimbledon. După ce s-a calificat în premieră în finală, constănțeanca trebuie să o învingă pe americanca Serena Williams pentru a cuceri al doilea trofeu de Mare Șlem din carieră.

Meciul va începe la ora 16:00, ora României, pe arena centrală.

Va fi duelul dintre locul 7 WTA și locul 10 WTA. Este o diferență de vârstă de zece ani între cele două jucătoare (27 vs. 37).

Serena Williams este favorita specialiștilor să câștige trofeul cu numărul opt la Wimbledon. Americanca s-a impus în 9 dintre cele 10 confruntări cu românca.

Simona Halep este prima jucătoare din România care ajunge în finală la Wimbledon. Ea a mai reușit o semifinală (2014) și două sferturi de finală (2016, 2017) pe iarba londoneză.

Românca a dezvăluit că este mai puternică mental și a învățat micile secrete ale jocului pe iarbă.

Am reușit să mă relaxez ca persoană și iată că e mai bine pe teren. Dar sunt la fel de concentrată. Sunt în finală și nu vreau să pun presiune pe mine. Vreau să-mi fac planul de joc și să mă simt bine pe teren.

Mi-am adaptat puțin jocul pe iarbă… dropshot, slice, serviciul. Acum știu ce trebuie să fac cu mingea. Sunt încrezătoare, nu mă mai tem de săritura mingii. În plus, sunt mai stabilă pe picioare, aspect care e foarte important pe iarbă.

Am jucat multe meciuri împotriva Serenei Williams, multe au fost echilibrate. Am învățat că am șanse să câștig. Respect foarte mult ce a reușit până acum, dar mă simt mai puternică mental. Serena a fost una dintre persoanele care m-au inspirat. Am văzut-o cum a câștigat atât de multe titluri de Mare Șlem„, a spus Simona Halep la conferința de presă.

La 37 de ani și din postura de mamă, Serena Williams vizează titlu de Mare Șlem cu numărul 24, pentru a o egala pe Margaret Court, deţinătoarea recordului.

Are multe calităţi impresionante. Evident, tenacitatea ei, capacitatea ei de a deveni din ce în ce mai bună de fiecare dată, capacitatea de a găsi putere. Nu poate fi subestimată. Este ca o mică centrală electrică. A terminat anul pe locul 1 de două ori consecutiv şi simt că a revenit şi vrea să demonstreze că poate din nou. Nu am uitat înfrângerea în faţa ei, a jucat incredibil şi asta mă face să ştiu că poate ajunge din nou la acel nivel şi trebuie să fiu mai bună„, a spus Serena Williams.

Câștigătoarea turneului de la Wimbledon va primi 2,6 milioane de euro și 2.000 de puncte în clasamentul WTA, iar finalista 1,3 milioane de euro și 1.300 de puncte WTA.

wimbledonsimona halepserena williamsfinalawilliamsHalep