VIDEO | „Mâna lui Dumnezeu”, „Golul secolului”, iar de acum, și „Lobul lui Angel”! Argentina și Messi au cucerit Copa America

Articol de Ciprian Chirilă - Publicat duminică, 11 iulie 2021, ora 10:24,
Argentina, Copa America, sursa foto: Profimedia Images
Argentina, Copa America, sursa foto: Profimedia Images

Prima reprezentativă a Argentinei a câștigat Copa America după o finală cu selecționata similară a Braziliei, rivala tradițională, scor 1-0.

Unicul marcator al meciului de pe ”Maracana”, din Rio de Janeiro, a fost Angel Di Maria, în minutul 22, cu o scăriță de mare finețe, după un assist excepțional al lui Rodrigo De Paul. Superstarul PSG-ului s-a accidentat la gleznă la finalul primei reprize, dar a putut continua partida.

La pauză, selecționerul Tite a mutat ofensiv, Firmino în locul lui Fred. Efectul imediat a fost un gol dat de Richarlison, dar anulat pe motiv de offside.

Același Richarlison, ăsit excelent de Neymar, a mai avut o șansă importantă de gol, dar șutul său l-a găsit pe Emiliano Martinez, care a intervenit salvator.

Messi și Neymar, sursa foto: Profimedia Images

Brazilia a aruncat tot ce avea mai bun în atac pe finalul meciului, dar tabela a rămas neschimbată. Messi a avut și el o bună șansă de a înscrie, dar nu a reușit să controleze o pasă foarte bună dată de același Rodrigo De Paul.

În cele din urmă, după un final incandescent, presărat cu multe întreruperi și momente tensionate, Argentina triumfă în Copa America și devine noua campioană a Americii de Sud, pentru prima dată din 1993.

Argentina, Copa America, sursa foto: Profimedia Images

Așteptarea a luat sfârșit și pentru Lionel Messi, care a câștigat, astfel, primul trofeu major la echipa națională. Decarul ”Pumelor” avea doar un aur la JO cu selecționata olimpică și un Campionat Mondial U20.

Până la acest triumf, Messi mai ajunsese cu Argentina în alte patru finale, toate pierdute (CM 2014, Copa America 2011, 2015, 2016).

CITEȘTE ȘI –>> EURO 2020 | CINE VA ARBITRA FINALA CAMPIONATULUI EUROPEAN, ITALIA – ANGLIA

lionel messirealitateaargentinacopa americaneymarbrazilia