SONDAJ: Cine ați dori să fie următorul selecționer al României?

VIDEO | Maradona nu a fost uitat! Mesaje emoționante la un an de la dispariția zeului argentinian

Articol de Alexandru Dan - Publicat joi, 25 noiembrie 2021, ora 16:47,

Pe data de 25 noiembrie a anului 2020, fotbalul mondialul devenea mai sărac, asta după ce unul dintre marii maieștri ai sportului rege se stingea din viață!

Argentinianul Diego Armando Maradona a decedat la vârsta de 60 de ani, după ce a suferit un stop cardio-respirator. Fosta legendă a suferit în timpul somnului o insuficiență cardiacă acută, iar medicii nu au mai putut face nimic pentru salvarea celui care a fost supranumit marele “El Diez”.

La fix un an de la tragicul eveniment, Maradona este din nou pe buzele oamenilor, iar argentinienii încă nu au reușit să treacă peste dispariția fostului mare fotbalist. Totodată, și Napoli, clubul la care sudamericanul a scris istorie, a ținut să îi dedice fostului decar un material în memoria sa.

”Acum un an, planeta s-a oprit din cauza morții lui Diego. Legenda, care deja exista, devenea și mai mare. Inima îmi bate, l-am văzut pe Maradona”, a scris editorialistul Maxi Friggieri în Ole, cel mai important ziar de sport din Argentina.

”A fost cel mai mare fotbalist din toate timpurile, dar nu poți să-l reduci pe Diego la simpla dimensiune a sportului universal. Puterea sa ecumenică și creativă a încântat lumea în așa măsură încât a fost transformat într-o adevărată religie păgână, îmbrățișată de multe generații”, a scris clubul Napoli pe site-ul oficial.

Citește și VIDEO | UN AN DE LA DISPARIȚIA LUI DIEGO ARMANDO MARADONA! CARIERA CU DE TOATE A MARELUI „EL PIBE D’ORO”

napolimesaje maradonamaradonarealitatea