VIDEO | Momente unice în Japonia! Sărbătoare pentru lotul României de judo

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat duminică, 01 decembrie 2019, ora 20:28,
Lot Romania judo
Lot Romania judo

Lotul României de Judo a sărbătorit Ziua Națională la mii de kilometri distanță, în Țara Soarelui Răsare. Îmbrăcați în echipamente tricolore, sportivii noștri au intonat imnul României, iar japonezii au cântat alături de ei.

Sportivii din lotul de judo, conduși de președintele Federației, Cozmin Gușă, au trăit momente unice de 1 decembrie, în Japonia.

„Am fost atât de impresionați de căldura și seriozitatea lor. S-au mobilizat, au împânzit toată regiunea pentru că la Kodokan aici este o regiune, au impânzit-o cu drapelul României și al Japoniei, cu mesaje pe toate stâlpurile că ei susțin România, cu sute de oameni care vin și se uită la antrenamente. Judo este sportul national al Japoniei, au marea majoritate a campionilor mondiali și dintr-o dată avem o structură de populație nu foarte mare care susțin echipa României.

Practic, e o emulație fantastică. Am sărbătorit înainte Ziua Națională a României, oricum aici si vremea e înainte cu 6 ore și a fost așa o infuzie de românism care mi-a făcut multă plăcere și mai ales această seriozitate cu care tratează absolut orice lucru, inclusiv această relație cu România pe linie de judo”, a spus Cozmin Gușă.

Judo Gusajudo sarbatoarecozmin gusajudo Româniajudo