VIDEO | Omagii pentru marele Diego! Guardiola: „Contează ce ai făcut pentru vieţile noastre!”

Articol de Razvan Panaitescu - Publicat joi, 26 noiembrie 2020, ora 19:13,
fani maradona

Lumea fotbalului a rămas nemişcată în ziua în care Diego Maradona s-a stins. Nume mari ale sportului i-au adus un ultim omagiu legendarului jucător care a murit la vârsta de 60 de ani.

La meciurile disputate în UEFA Champions League s-a ţinut un minut de reculegere în memoria argentinianului despre care au vorbit cei mai importanţi antrenori ai momentului.

Diego Simeone a fost cel mai afectat de pierderea marelui Diego Maradona! Cei doi au fost coechipieri la Sevilla şi în naţionala Argentinei chiar dacă îi separă o diferenţă de vârstă de zece ani.

„Când mi-au povestit am spus că nu se poate! El este puternic, poate învinge orice, dar de data asta nu a putut. Simt că va rămâne cu noi, în special cu poporul argentinian, pentru că este o legendă absolută pentru noi. Suntem foarte trişti, suntem goi pe dinăuntru. Diego a murit, nu se poate, nu se poate!” – a spus antrenorul lui Atletico Madrid.

Şi Jurgen Klopp a fost marcat de vestea decesului lui Maradona.

„A fost un Diego, care a fost un jucător incredibil. Şi a fost Maradona, care s-a chinuit cu lucrurile din jurul său. Când eşti tânăr şi lumea înebuneşte oriunde te duci, nu este uşor. El a avut luptele sale, sută la sută, dar îmi vor lipsi Diego şi Maradona, a fost incredibil. A iubit jocul ăsta atât de mult, puteai vedea asta în fiecare secundă” – a declarat managerul lui Liverpool.

Pep Guardiola a descris cel mai bine moştenirea pe care Maradona a lăsat-o iubitorilor fotbalului.

„Acum un an era un banner în Argentina, l-am citit şi spunea: nu contează ce ai făcut cu viaţa ta, contează ce ai făcut pentru vieţile noastre! Cred că exprimă bine ceea ce ne-a oferit acest om, nivelul de bucurie, plăcerea, dedicarea pentru lumea fotbalului. A făcut lumea fotbalului mai bună” – a spus managerul catalan al lui Manchester City.

În Argentina, fanii sunt paralizaţi de durere. Boca Juniors, clubul la care Maradona a scris istorie, a postat un videoclip emoţionant. Toate luminile de pe La Bombonera s-au stins, mai puţin cele din loja personală a lui Maradona.

 

 

 

ambulanta ekeng

Un fost fotbalist de la Dinamo, speriat de drama lui Eriksen: „Mi-am amintit de Ekeng, am fost lângă el!”

ekeng eriksen

Ekeng și Eriksen! De ce unul a scăpat, iar celălalt nu: ”Diferența dintre viață și moarte”