VIDEO | Polo de nivel mondial la Brașov! România vrea cu trei echipe în Liga Campionilor

Articol de Florian Tudorache - Publicat vineri, 14 septembrie 2018, ora 13:30,
polo-Romania

România este aproape de o performanță istorică în Liga Campionilor: la polo! Trei echipe românești ar putea juca în premieră în grupele competiției.

Campioana Steaua este deja calificată, CSM Oradea va juca în turul II preliminar, iar Corona Sportul Studențesc dispută în aceste zile turneul de calificare pe teren propriu în bazinul olimpic de la Brașov. 6 echipe din Italia, Franța, Turcia, Ucraina, Georgia și România se bat pentru cele 4 bilete care asigură calificarea în runda următoare.

Debut cu dreptul pentru Corona

Aflată în premieră în Liga Campionilor la doar câțiva ani de la înființare, Corona Sportul Studențesc a debutat cu dreptul în cea mai puternică competiție intercluburi. Românii au învins cu 9-4 pe Dinamo Lviv din Ucraina. Noul star al poloului românesc, Vlad Luca Georgescu (19 ani), golgheterul campionatului în sezonul trecut, a făcut din nou senzație și a înscris 4 goluri.

Un român, vedetă la vicecampioana Franței

Component și golgheter al naționalei de juniori la ultimele turnee internaționale, Silvian Colodrovschi (un român cu origini moldovenești emigrat cu familia în Franța în copilărie) a venit în premieră în România din postura de adversar. Puternicul centru al celor de la Pay D’Aix Natation a contribuit la victoria formației sale 11-5 în fața turcilor de la Enka Istanbul.

Mihai Covaliu pariază pe polo la JO 2020

Deși nu a putut fi prezent la Brașov, președintele COSR a ținut să transmită un mesaj de susținere poloiștilor români. Covaliu speră ca rezultatele echipelor de club și organizarea tot mai constantă a competițiilor internaționale de polo în România să fie premizele pentru o națională puternică la JO 2020 și Jo 2024.

O legendă a poloului laudă România

Team-manager al formației Sport Management Verona (locul 3 în sezonul trecut în cel mai puternic campionat din lume), fostul campion olimpic din 1992 Giani Averaimo a vorbit la superlativ despre potențialul jucătorilor români. Italienii au făcut show în bazinul olimpic din Brașov în primul meci (14-3 cu Tbilisi, 10-0 până în ultimele minute).

csm oradeasteauavlad luca georgescunationala romaniei de polobrasovGiani AveraimoSilvian Colodrovschipololiga campionilorcorona sportul studentesc
Dresden, Germany. 24th Apr, 2021. Football: 3. league, SG Dynamo Dresden – Hallescher FC, 34. matchday, at Rudolf-Harbig-Stadion. Halles Stipe Vucur plays the ball. Credit: Robert Michael/dpa-Zentralbild/dpa/Alamy Live News

VIDEO | „Uriașul” lui Gigi Becali a ajuns în România: „Vreau să câștig campionatul!”

romania anglia

Reacție dură pentru naționala României: ”Amatorism şi prea multă discotecă”