VIDEO | Ronnie O’Sullivan este noul campion mondial la snooker. A egalat un record vechi de 23 de ani

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat marți, 03 mai 2022, ora 10:36,
Ronnie O’Sullivan
Ronnie O’Sullivan

Jucătorul englez de snooker Ronnie O’Sullivan (locul 1 mondial, cs 2) a devenit campion mondial pentru a șaptea oară. El l-a învins pe compatriotul lui Judd Trump (4, cs 4) cu 18-13, ajungând la al șaptelea trofeu. El l-a egalat, astfel, pe scoțianul Stephen Hendry.

Ronnie O’Sullivan este cel mai în vârstă campion mondial

În urma victoriei cu 18-13 în fața lui Judd Trump în finala care a avut loc la Teatrul Crucible din Sheffield, Ronnie O’Sullivan a devenit, la 46 de ani, cel mai în vârstă campion mondial.

Totodată, el a egalat numărul de titluri deținute de scoțianul Stephen Hendry. Acesta a cucerit titlul mondial în 1990, 1992-1996 și 1999, în timp ce O’Sullivan a triumfat în 2001, 2004, 2008, 2012, 2013, 2020 și 2022.

În plus, englezul îl conduce pe scoțian la meciurile directe cu 34-22.

Ronnie O’Sullivan a fost emoționat de gțndurile bune transmise de Judd Trump

După victoria în fața lui Judd Trump, Ronnie O’Sullivan l-a îmbrățișat pe adversar timp de câteva minute. „A fost o tortură, a fost extrem de greu din punct de vedere mental”, a declarat campionul mondial.

A fost atât de emoționant. Să trec linia de finish… credeam că nu se va mai întâmpla. I-am dat lui Judd o mare îmbrățișare la final și am suspinat în brațele lui. A spus niște cuvinte incredibil de frumoase.

Ce mi-a spus m-a terminat emoțional, vă spun sincer. M-a terminat. Îl iubesc pe Judd, este un tip fantastic, dar niciodată până acum nu am știut că gândește atât de frumos despre mine.

Nu am fost conștient cât mă apreciază și cât de mult am contat, fără să vreau, în dezvoltarea sa ca jucător. E grozav pentru snooker că avem pe cineva ca Judd, care joacă așa cum joacă.

Mai sunt câțiva care vin din spate, v-am mai spus că Zhao Xintong e pariul meu, va avea o carieră minuntată”, a declarat Ronnie O’Sullivan.

Judd Trump i-a mulțumit lui Ronnie O’Sullivan pentru ajutorul pe care i l-a dat

De partea cealaltă, Judd Trump a recunoscut că O’Sullivan a avut un rol important în cariera lui. „Vreau să îl felicit pentru această performanță. E o onoare pentru mine să împart scena cu el.

M-a ajutat foarte mult în carieră, mi-a permis să mă antrenez cu el când eram tânăr și încercam să învăț lucruri de la el. A fost de departe cel mai bun jucător al acestui turneu. Mă bucur că am fost aproape să îi pun probleme azi”, a spus Trump.

Judd Trumpcampionatul mondial 2022CruciblesheffieldRonnie O'Sullivansnooker