VIDEO | Sepsi a dat lovitura: „Nu credeam că-l putem convinge să vină în România”

Articol de Ciprian Chirilă - Publicat luni, 12 iulie 2021, ora 19:24,
Vitalie Damașcan, sursa foto: Sepsi OSK/Facebook
Vitalie Damașcan, sursa foto: Sepsi OSK/Facebook

Sepsi a oficializat în cursul zilei de astăzi transferul internaționalului moldovean de numai 22 de ani, Vitalie Damașcan.

Acesta a semnat cu formația din Sfântu Gheorghe o înțelegere valabilă doi ani, cu posibilitate de prelungire pe încă unul. Atacantul Vitalie Damascan a venit de la AC Torino, club de care aparținea. În ianurie 2018, formația din Serie A la achiziționat pe tânărul care la vremea respectivă nu împlinise nici 19 ani cu 1,5 milioane de euro, de la Sheriff Tiraspol.

Deși a fost mai mult la echipa a doua a italienilor sau dat cu împrumut, moldoveanul a bifat, totuși, și un meci în Serie A, într-un Torino – Cagliari (14 aprilie 2019). Clubul din peninsulă l-a împrumutat pe acesta în 2019 la Fortuna Sittard, iar în 2020, la RKC Waalwijk.

Florin Vulturar

După ce a revenit din Olanda în Italia, Damașcan, cotat în acest moment la 600.000 de euro, conform transfermarkt.com, a venit în România la Sepsi, mutare perfectată de agenții Leonid Istrati și Florin Vulturar. Cel din urmă a afirmat că și ei au fost surprinși de acest transfer, având în vedere ofertele primite de jucătorul lor.

„E o super-lovitură pentru Sepsi, nu credeam că-l putem convinge să vină în România. A avut forte multe oferte, din Serie B și de la câteva echipe importante din Europa, dar împreună cu partenerul meu Leonid Istrate am reușit să-l convingem să semneze cu Sepsi.

Aici este un proiect forte interesant și are posibilitatea să crească foarte mult. Va fi un atacant important în Liga 1, veți vedea”, a spus agentul Florin Vulturar, conform Digi Sport.

CITEȘTE ȘI –>> OFICIAL | ÎNTĂRIRI LA SEPSI! ATACANT DE SERIE A ȘI UN FUNDAȘ DE LA CAMPIOANA CFR

 

vitalie damascansepsirealitateaac torinoflorin vulturar