VIDEO | Serena Williams, din nou în finală la Wimbledon, după o pauză de doi ani

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat joi, 12 iulie 2018, ora 19:14,
Serena-Williams

Americanca Serena Williams, aflată pe locul 181 WTA, s-a calificat în finala turneului de la Wimbledon, după ce a trecut de germanca Julia Goerges (locul 13 WTA), scor 6-2, 6-4.

Partida a durat o oră și 12 minute. Serena și-a pierdut o singură dată serviciul, pe final de meci, și a reușit patru break-uri.

Williams a arătat un joc foarte sigur, a avut 16 lovituri direct câștigătoare și a comis doar 7 erori neforțate.

La 36 de ani, Serena Williams s-a calificat în cea de-a zecea finală la Wimbledon. Americanca a cucerit trofeul de șapte ori.

În plus, Serena are o serie de 20 de victorii consecutive la Wimbledon, iar ultimul eșec datează din 2014. Williams nu a participat la ediția din 2017.

Este incredibil! Nu-mi dau seama cum mă simt, pentru că nu credeam niciodată că voi juca atât de bine în abia al patrulea turneu de când am revenit. Mi-am zis că nu am nimic de pierdut și am simțit că pot juca atât de eliberată de presiune. Acum ceva timp, nici nu puteam să mă deplasez până la cutia poștală. Să fiu din nou în finală la Wimbledon este un lucru incredibil„, a spus Serena Williams după meci.

Această victorie a Serenei Williams vine la 314 zile de când a devenit mamă. În ianuarie 2017, sportiva din SUA a câștigat Openul Australiei, fiind însărcinată în două luni. În septembrie 2017, s-a născut fetița Alexis. 

În finala turneului de Mare Șlem de pe iarbă, Serena Williams va juca împotriva germancei Angelique Kerber (locul 10 WTA), care a învins-o azi pe letona Jelena Ostapenko (locul 12 WTA), scor 6-3, 6-3.

Serena a câștigat șase dintre cele opt confruntări cu Angelique, toate pe suprafețe rapide. Ultimul succes al americancei a venit în 2016, în finală la Wimbledon. 

Dacă se va impune în finala de sâmbătă, Serena Williams va ajunge la 40 de titluri de Mare Șlem în carieră (are 23 la simplu, 14 la dublu și două la dublu mixt).

finalawimbledonserena williamsjulia goerges

EURO 2020 | VIDEO | Italia, debut cu dreptul! ”Squadra Azzurra” a sufocat-o pe Turcia

spectacol-total-la-ceremonia-de-deschidere-a-campionatului-european-moment-emotionant-al-lui-andrea-bocelli_11

EURO 2020 | VIDEO | Lumină și culoare la ceremonia de deschidere! Andrea Bocelli, prestație divină