VIDEO | Sistemul VAR, tot mai aproape de Liga 1: ,,Suntem în prima fază! Chiar azi am trimis o solicitare către FRF”

Articol de Mihai Cristian - Publicat joi, 04 februarie 2021, ora 19:25,
sistem-var

Controverse legate de arbitrajul în Liga 1 ies la suprafaţă aproape după fiecare meci disputat de cluburile din campionat.

Pentru a se elimina toate suspiciunile legate de greşelile de arbitraj, există o singură soluţie şi cea mai bună, probabil, implementarea sistemului VAR.

Robert Pongracz, vicepreşedinte LPF, a lămurit cum stă situaţia în implemenatrea sitemului de arbitraj video. Acesta spune că pentru punerea în funcţiune a sistemului este nevoie de o colaborare între LPF şi FRF.

,,Acest proiect trebuie făcut împreună cu FRF. Primul pas este acordul care trebuie să îl avem cu cei de la Federație. În faza a doua trebuie semnată o declarație împreună cu FIFA în care să ne asigurăm că toate cerințele și tot proiectul este ok. A treia fază este despre antrenamentele arbitrilor care este cea mai lungă care durează între 6 și 8 luni.

După aceea trebuie aprobarea de la FIFA. Noi la ora actuală suntem în prima fază, în faza în care stabilim echipa de proiect o fază lungă de studiu de analiză a proiectului. Chiar astăzi am trimis o cerință către FRF să stabilim acești doi pași care este echipa de proiect și semnarea acordului intern. Sperăm să îl avem în 2021 pregătit pentru competiția noastră.”, a declarat Robert Pongracz, într-o intervenţie live pe pagina de Facebook a LPF.

Citeşte şi VIDEO | Cum a semnat George Cîmpanu cu Craiova: ,,E un club care are atâţia ani de istorie în spate”

LPFliga 1robert poncraczVARrealitateafrf
edi-iordanescu-scaled

Edi Iordănescu, detalii despre plecarea de la CFR Cluj: „A existat un cumul de factori”

WhatsApp Image 2021-06-11 at 21.47.17

Viața bate filmul în familia lui Mircea Sandu: „Decesul a survenit chiar lângă mine”