VIDEO | Șoc la US Open! Novak Djokovic a fost descalificat după un gest controversat

Articol de George Drafta - Publicat luni, 07 septembrie 2020, ora 09:20,
Image: Tennis: US OPEN

Sârbul părăsește turneul după o decizie luată de organizatori în timpul partidei pe care numărul 1 mondial o disputa în optimi contra spaniolului Pablo Careno Busta. 

Momentul care a stârnit atâtea comentarii s-a petrecut în primul set, la finalul unui game câștigat de adversarul său. Djokovic a lovit cu racheta o minge primită de la copii pentru a servi, iar aceasta a lovit-o pe o arbitră aflată în spatele terenului. Chiar dacă gestul a fost vizibil involuntar, arbitrul de scaun a hotărât descalificarea sârbului după o discuție în care i-a explicat acestuia faptul că a încălcat codul etic al turneului. Arbitra și-a revenit după ce inițial a acuzat probleme de respirație.

În urma acestei decizii, liderul mondial și principalul favorit al turneului de la US Open va pierde toți banii câștigați pe durata turneului. Sârbul și-a asumat gestul, deși până la comunicarea hotărârii descalificării a încercat să îi înduplece pe organizatori să o pună în aplicare.

Mats Wilander a considerat însă mult prea drastică sancțiunea primită de Djokovic.

„E foarte discutabil de ce a fost descalificat. E clar că nu a vrut să o lovească, mingea a fost moale. E greu de judecat de ce a făcut gestul ăla”, a declarat fostul mare sportiv pentru EuroSport.

CITEȘTE ȘI –>> EXCLUSIV | Ionuț Stroe a făcut anunțul! Când vor reveni suporterii pe stadioane

 

descalificaredjokovicrealitateaarbitra lovitaus open
ronaldo profimedia

EURO 2020 | Ronaldo, omul recordurilor! Ierarhiile date peste cap de Cristiano

superliga-europa

UEFA a decis! Ce se întâmplă cu echipele care nu s-au retras din proiectul Super Ligii Europei