VIDEO | Surpriză la Australian Open 2023! Iga Swiatek a fost eliminată în optimi în 2 seturi

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat duminică, 22 ianuarie 2023, ora 08:58,
Iga Swiatek
Iga Swiatek

Jucătoarea poloneză Iga Swiatek (1 WTA, cs 1) a părăsit Australian Open 2023 în optimile de finală.

Iga Swiatek rămâne lider WTA și după eliminarea în optimi la Australian Open 2023

Liderul autoritar al clasamentului WTA, poloneza Iga Swiatek s-a oprit în optimile de finală ale ediției actuale a primului turneu de Mare Șlem al anului, Australian Open. Ea a fost învinsă de kazaha Elena Rybakina (23 WTA, cs 22) cu 4-6, 4-6.

Punctul slab al polonezei în acest meci a fost serviciul, Rybakina realizând nu mai puțin de patru break-uri. Kazaha a închis ambele seturi cu câte un game alb.

La ediția de anul trecut, Swiatek a fost învinsă în semifinale de americanca Danielle Rose Collins cu 4-6, 1-6, după ce în optimi o elimina pe Sorana-Mihaela-Cîrstea cu 5-7, 6-3, 6-3.

Chiar dacă a pierdut, Swiatek va rămâne pe locul 1 în clasamentul WTA și după Australian Open, avansul ei în ierarhia virtuală față de ocupanta locului 2 fiind de peste 5.000 de puncte.

Coco Gauff a pierdut în optimi la Australian Open 2023, după care a izbucnit în lacrimi

Pentru Rybakina, calificarea în sferturi este cea mai bun ă performanță la Australian Open, după ce în 2019 s-a oprit în calificîri, după un an a ajuns în turul 3, iar la ultimele două ediții a fost învinsă în turul 2.

Adversara ei va fi letona Jelena Ostapenko (18 WTA, cs 17). Și aceasta a furnizat o surpriză în optimi, eliminând-o pe Coco Gauff (Statele Unite, 7 WTA, cs 7), tot în două seturi, 7-5, 6-3.

Americanca a izbucnit în lacrimi la conferința de presă de după meci. „Cred că lacrimile se datorează faptului că am muncit foarte mult și m-am simțit foarte bine intrând în turneu și încă mă simt bine.

Încă simt că m-am îmbunătățit mult. Dar când joci cu o jucătoare ca ea și joacă foarte bine, nu poți face nimic. Fiecare meci în care joci e greu, dar simt că azi a fost foarte dur. Deci este puțin frustrant din acest punct de vedere”, a spus ea.

Gauff va continua la dublu, este joacă alături de compatrioata ei Jessica Pegula, cele două alcătuind a doua pereche favorită la câștigarea trofeului.

„Dublul îmi oferă șansa de a fi în continuare aici și cu siguranță îmi place să concurez în general. Cred că dublul m-a învățat cum să joc după ce am pierdut un meci, cum să joc cu frustrare și așa m-am simțit astăzi.

Eram frustrată. Așa că simt că mă va ajuta în viitor. Revenirea după o înfrângere este dificilă într-un Grand Slam, dar aștept cu nerăbdare ziua de mâine”, a mai spus Gauff.

Iga Swiatekcoco gauffjelena ostapenkoelena rybakinaAustralian Open 2023