VIDEO | Vadim Rață a aflat deja ce vor face rudele sale dacă Rusia va invada și Republica Moldova: „Trebuie să fim pregătiți pentru orice”

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat joi, 05 mai 2022, ora 18:42,
Vadim Rață
Vadim Rață

Mijlocașul celor de la FC Voluntari a împlinit astăzi 29 de ani, dar aniversarea nu este una dintre cele mai liniștite, din cauza zvonurilor apărute în ultima vreme în privința unei posibile invazii a Rusiei în Republica Molodva, țara natală a jucătorului ilfovenilor. 

La sfârșitul lunii aprilie, mai multe incidente au avut loc în Transnistria, republica separatistă de pe teritoriului Moldovei, sprijinită de Federația Rusă. Rață speră că  tensiunile să nu esacaldeze, la fel ca în cazul Ucrainei.

„Sunt câteva provocări acolo, dar sperăm să fie totul bine, sper să nu se întâmple nimic, nu se anunță ceva deocamdată, dar nici în Ucraina nu s-a anunțat nimic și la un moment s-a început ce s-a început. Ne-am obișnuit cu gândul ăsta și ne trăim viața mai departe, trebuie să fim pregătiți pentur orice. Am vorbit cu rudele de acolo, cu prietenii, știu ce au de făcut, unii o să își apere țara, alții o să plece și probabil o să îi primim aici în România pe cei care vin de acolo”, a comentat jucătorul celor de la FC Voluntari. 

CITEȘTE ȘI –>> VIDEO | „Gabi s-a liniștit!”. Anunțul făcut de Liviu Ciobotariu după revolta veteranului de la FC Voluntari

Rață este la cel mai bun sezon din carieră. De când a ajuns în România a mai jucat doar la Chindia, dar cu FC Voluntari a ajuns în play-off și cu un pas în finala Cupei României.

Când am ales Voluntari am venit cu gândul că o să facem mai mult decât să ne batem la retrogradare, asta a fost și promisiunea președintelui că o să vină jucători. Au venit, avem o echipă puternică și rezultatele pe care le avem sunt total meritate. Cu Farul va fi un meci foarte important pentru noi.

Dacă reușim o victorie, ne asigurăm locul 4, un obiectiv foarte important și un rezultat foarte important pentru noi. Nu trebuie să uităm că avem și meciul de Cupa României de miercuri, trebuie să ne pregătim și pentru el, dar vrem să dăm tot ce e mai bun în meciul cu Farul ca să stăm liniștiți în acest sfârșit de play-off”, a încheiat sărbătoritul zilei de astăzi. 

 

razboiratafc voluntarirepublica moldovarusia