Vin banii la Dinamo! Unde va fi direcționată tranșa din drepturile tv pe care „câinii” au primit-o pe 15 iulie

Articol de George Drafta - Publicat sâmbătă, 17 iulie 2021, ora 17:52,
Stadion Dinamo
Stadion Dinamo

Dinamo trăiește o perioadă extrem de dificilă din punct de vedere financiar, iar orice ban poate ajuta foarte mult gruparea din Ștefan cel Mare, intrată în insolvență în această vară.  

Un punct de sprijin ar fi putut fi reprezentat de prima tranșă a drepturilor tv din acest an care a intrat în conturile clubului pe 15 iulie. Însă o parte din suma cuvenită clasării roș-albilor în sezonul trecut va merge spre oamenii de afaceri care i-au ajutat pe dinamoviști să obțină licența pentru Liga 1 în primăvara acestui an.

„O parte din bani sunt cesionați. Sunt oameni care au ajutat DDB-ul sau clubul ca să plătim acești bani care trebuiau plătiți. Noi ne pierdeam licența prin neplată la 30 iunie, dispărea Dinamo din Liga 1.

Dacă persoanele care au dat banii nu vor înțelege să mai ajute clubul, și au tot dreptul, și au dat banii, cesionați fiind din drepturile TV, o parte va rămâne la club și cealaltă parte va trebui să o dăm. Am făcut multe discuții și avem așa un program, cu intrările, cu cheltuielile. Prioritară va fi plata salariilor, vom încerca să fie liniște la club”, a explicat Iuliu Mureșan. 

Dacă nu ar fi trebuit cesionați, banii le-ar fi fost utili dinamoviștrilor să plătească o parte din datoriile către foștii jucători. Cea mai recent apărută  este cea a lui Aleix Garcia, care a depus un memoriu la FIFA în această cauză. Iar forul internațional i-a dat dreptate spaniolului. Și nu este singurul fotbalist care îi poate îngropa pe dinamoviști. De curând,  Isma Lopez a obținut o decizie din partea FIFA, care obligă clubul Dinamo să îi plătească 370.000 de euro.

CITEȘTE ȘI –>> CORNEL ȚĂLNAR LE DĂ O VESTE CRUNTĂ „ALB-ROȘILOR”: „DINAMO MOARE ÎN MAXIMUM DOUĂ-TREI LUNI”

realitateabani cesionatidrepturi tvprocesedinamo