Voleiul românesc este în doliu! Un campion al țării a murit la 56 de ani

Articol de Gabriel Ion - Publicat duminică, 19 mai 2024, ora 16:14,
Sorin Pop
Sorin Pop

Fostul campion naţional Sorin Pop, antrenor secund la Ştiinţa Explorări Baia Mare, a încetat din viaţă la doar 56 de ani.

Sorin Pop a murit la doar 56 de ani

Anunțul a fost făcut de Federaţia Română de Volei, pe pagina sa de Facebook. Sorin Pop a jucat în carieră la Explorări Baia Mare, Dinamo Bucureşti şi Elcond Zalău, dar şi la VBC Paderborn (Germania) şi Papiron Szeged (Ungaria).

A cucerit în total trei titluri de campion național și trei Cupe ale României. De asemenea, a fost o dată vicecampion național și medaliat cu bronz de alte trei ori. Timp de peste un deceniu a fost component al naționalei României.

De mai bine de 15 ani era antrenor secund la Ştiinţa Explorări, cu excepţia unui singur sezon. În 2020, a fost primul antrenor principal al SCM Zalău, nou înființată, câştigând cu echipa de la poalele Meseşului medaliile de argint.

Conform celor de la „Sportul Sălăjean”, tehnicianul se afla sâmbătă seara în vizită la niște prieteni, în localitatea Cicârlău, aflată la 17 kilometri de Baia Mare.

Din păcate, într-un moment de neatenție, ar fi alunecat pe niște scări abrupte și s-ar fi lovit puternic la cap. Transportat de urgență la Spitalul Județean din Baia Mare, fostul internațional a decedat în cursul dimineții de duminică.