WIMBLEDON 2021 | Emma Rădulescu, despre retragerea din turneu: „Medicii m-au sfătuit să nu continui!”

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat marți, 06 iulie 2021, ora 18:52,
Emma Răducanu/Sursa foto: Profimedia Images
Emma Răducanu/Sursa foto: Profimedia Images

Sportiva cu origini românești a fost de departe revelația turneului de la Londra, reușind să ajungă până în optimile de finală la Wimbledon!

Emma Rădulescu (locul 338 WTA) a izbutit să surprindă pe toată lumea datorită evoluțiilor sale din cadrul uneia dintre cele mai importante competiții ale tenisului mondial. După ce a eliminat-o pe Sorana Cîrstea, sportiva în vârstă de doar 18 ani a întâlnit-o pe Alja Tomljanovic în optimile de finală de la Wimbledon, însă a fost nevoită să abandoneze disputa la scorul de 6-4, 3-0 în favoarea australiencei.

Rădulescu a ținut să îi liniștească pe fani prin intermediul unui mesaj pe Twitter. Noua senzație a tenisului feminin a dezvăluit motivul pentru care a fost nevoită să abandoneze disputa din optimi, spunând că după mai multe alergări intense din timpul partidei a simțit amețeli și dificultăți la respirație. Totodată, sportiva în vârstă de 18 ani a transmis că așteaptă cu nerăbdare să participe la următorul turneu.

EMMA RĂDUCANU. Foto: Profimedia

„Voiam să vă anunț că mă simt mult mai bine. În primul rând, aș dori să o felicit pe Ajla pentru o evoluție incredibilă. Îmi pare rău că meciul s-a încheiat așa cum s-a întâmplat. Jucam cel mai bun tenis din viața mea în fața unui public uimitor și cred că întreaga experiență m-a ajuns din urmă.

La finalul primului set, după câteva sprinturi foarte intense, am început să respir cu dificultate și să mă simt amețită. Echipa medicală m-a sfătuit să nu continui și deși am simțit că este cel mai dificil lucru de făcut, nu am fost suficient de bine pentru a continua.

Vreau să le mulțumesc oamenilor care m-au susținut la fiecare meci, am vrut atât de mult să câștig pentru voi! Vreau să le mulțumesc și celor de la All England Club, echipei mele, părinților mei și prietenilor.

Noaptea trecută mă va ajuta foarte mult să învăț de ce ai nevoie să evoluezi în top. Mă voi bucura de tot ce am reușit împreună în această săptămână și voi reveni mai puternică! Abia aștept să văd ce urmează pentru mine”, a scris Emma pe Twitter.

Citește și EMMA RĂDUCANU A DEZVĂLUIT CĂ SIMONA HALEP ESTE IDOLUL EI: „CU SIGURANȚĂ O ADMIR”

tenisrealitateamesaj emma radulescuwimbledonemma radulescu