Xabi Alonso i-a cucerit pe locuitorii orașului Leverkusen. Ce cadou i-au făcut autoritățile locale

Articol de Ionut Dumitrescu - Publicat marți, 16 aprilie 2024, ora 14:23,
Xabi Alonso
Xabi Alonso

Xabi Alonso este adorat la Leverkusen. Antrenorul spaniol, care a anunţat că va rămâne la club şi în sezonul următor, în ciuda faptului că a primit o serie de solicitări prestigioase, a ajutat Bayer Leverkusen să câştige duminică primul titlu din ultimii 120 de ani.

În urma victoriei de duminică a lui Bayer cu 5-0 în faţa lui Werder Bremen, care i-a asigurat titlul de campioană a Germaniei, primăria din Leverkusen a anunţat că va acorda cetăţenia de onoare jucătorilor, personalului şi conducerii clubului.

La rândul lor, fanii au redenumit una dintre străzile care duc la BayArena „Xabi-Alonso Allee”.

Dar gluma ar putea deveni serioasă, după cum relatează publicaţia germană Spiegel. Administraţia examinează în prezent „condiţiile necesare pentru o desemnare oficială”, a anunţat luni oraşul Leverkusen. Dar, după cum explică Rheinische Post, există o decizie obligatorie a consiliului municipal care împiedică ca străzile din Leverkusen să poarte nume de persoane. „Merită să discutăm şi să ne gândim la acest lucru, pentru că îi captivează pe oameni”, a declarat Stefan Hebbel, şeful partidului CDU la primăria din Leverkusen.

 

bayer leverkusenleverkusenxabi alonso