Xavier Pascual a detaliat motivele plecării de la Dinamo: „Instinctul îmi spune că trebuie să ne despărţim drumurile”

Articol de Gabriel Ion - Publicat luni, 03 iunie 2024, ora 22:41,
Xavi Pascual
Xavi Pascual

Antrenorul spaniol Xavier Pascual s-a despărţit de echipa masculină de handbal CS Dinamo, pe care a preluat-o acum 3 ani.

Pascual și-a luat rămas bun de la familia CS Dinamo

El a transmis, într-un mesaj publicat pe un site de socializare, că instinctul îi spune că trebuie să plece, subliniind că ciclul său la gruparea bucureşteană s-a încheiat.

„A venit momentul să îmi iau rămas bun de la familia CS Dinamo Bucureşti. Diferite motive mă obligă să iau această decizie cu foarte mare atenţie şi sper corectă, atât pentru mine, cât şi pentru club.

În toate deciziile pe care le-am luat în această viaţă (greşite sau nu) m-am lăsat mereu ghidat de instinctul meu. Acelaşi instinct m-a făcut să aterizez la Bucureşti în urmă cu trei ani şi am avut dreptate.

M-am lăsat ghidat de o iluzie şi cred că a fost o perioadă strălucitoare, cel puţin pentru mine. Nu a fost uşor să iau decizia de a veni la Bucureşti pentru a încerca să construiesc ceva măreţ.

[…] Dar chiar acum, acelaşi instinct îmi spune că ar trebui să ne despărţim drumurile profesionale la sfârşitul sezonului. Spun profesional, pentru că emoţional îmi este imposibil să mă despart de acest club pe viaţă.

Mă simt dinamovist şi îi voi dori mereu clubului tot ce este mai bun şi voi ajuta cu tot ce pot. […] Nu am cuvinte să descriu cât de sprijinit m-am găsit în această familie care este Dinamo.

Am simţit sprijinul şi am înţeles ce înseamnă să fii dinamovist. Dar, ca tot în viaţa asta, există cicluri şi, personal, cred că al meu aici s-a încheiat”, a spus Pascual în mesajul publicat pe contul oficial de Facebook al CS Dinamo.

Pascual lasă mulţi prieteni în Bucureşti şi România

În cele trei sezoane la conducerea echipei CS Dinamo, Pascual a câştigat trei titluri, două Supercupe şi două Cupe ale României, a atins faza optimilor de finală ale Ligii Campionilor şi a participat la turneul Final4 al EHF European League.

„Au fost trei ani de neuitat, foarte intenşi, în care momentele bune le depăşesc pe cele mai puţin bune.

Nu voi uita niciodată cât de mult mi-a plăcut să joc cu voi în meciurile din Champions League sau Europa League, cu sala plină şi cu fani incredibili care au jucat împreună cu echipa.

O să-mi fie dor de atmosfera asta! Mi-ar plăcea să văd echipa jucând din nou în Liga Campionilor, cu o sală plină şi cu toţi suporterii dinamovişti împingând echipa din tribune.

Vreau să mă bucur din nou de acest sentiment, dar va fi din tribune şi ca un suporter dinamovist. Vă mulţumesc foarte mult pentru sprijin şi răbdare. Am lăsat mulţi prieteni în Bucureşti şi România.

Pentru voi, prietenii mei, sper doar să-mi respectaţi decizia, chiar dacă unii dintre voi nu o înţelegeţi, la fel cum mulţi dintre voi nu aţi înţeles când am decis să vin la Bucureşti”, a adăugat antrenorul spaniol care s-a semnat „Un dinamovist, Dinamo te port in inima mea”.