Zverev s-a calificat în semifinalele turneului de la Roland Garros

Articol de Ionut Dumitrescu - Publicat joi, 06 iunie 2024, ora 09:46,
Alexander Zverev
Alexander Zverev

Tenismanul german Alexander Zverev, campionul olimpic en titre, s-a calificat în semifinalele turneului de Mare Şlem de la Roland Garros, învingându-l în trei seturi, 6-4, 7-6 (7/5), 6-4, pe australianul Alex de Minaur, într-o partidă disputată miercuri seară, potrivit Agerpres.ro.

Zverev, numărul 4 mondial, a obţinut cu această ocazie a 11-a victorie consecutivă în circuit, calificându-se pentru al patrulea an la rând în „careul de aşi’ al competiţiei din capitala Franţei.

Germanul a venit la Paris cu speranţe îndreptăţite la câştigarea trofeului, după succesul său convingător de la Roma, unde şi-a trecut în palmares al şaselea trofeu de categoria Masters 1.000.

Zverev s-a impus în faţa lui Alex de Minaur (locul 11 ATP) după două ore şi 39 de minute de joc, iar în semifinale îl va avea ca adversar pe norvegianul Casper Ruud (7 ATP), care a beneficiat de forfait-ul sârbului Novak Djokovic, victima unei leziuni la meniscul drept, în cursul meciului său de luni, câştigat în faţa argentinianului Francisco Cerundolo.

În cealaltă semifinală masculină de la Roland Garros se vor înfrunta noile stele ale tenisului mondial: italianul Jannik Sinner, care îl va detrona luni pe Novak Djokovic din fotoliul de lider al clasamentului ATP, şi spaniolul Carlos Alcaraz (locul 3 ATP).

Arena de la Roland Garros urmează să găzduiască în această vară şi turneul de tenis din cadrul Jocurilor Olimpice 2024.

Alexander Zverevroland garrostenis