A venit ziua în care Roger Federer se retrage din tenis! Ultimul meci al elvețianului începe la ora 23:00

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat vineri, 23 septembrie 2022, ora 11:33,
Roger Federer va juca diseară, de la ora aproximativă 23:00, ultimul meci al carierei
Roger Federer va juca diseară, de la ora aproximativă 23:00, ultimul meci al carierei

Ediția din acest an a Laver Cup este ultima competiție la care va participa jucătorul elvețian de tenis Roger Federer.

Meciul lui Roger Federer începe la ora aproximativă 23:00

Competiția se desfășoară la Arena O2 din Londra și va fi transmisă în direct de Eurosport. Primele meciuri au loc azi, dar elvețianul cu 20 de titluri de Mare Șlem în palmares, va juca doar la dublu, alături de spaniolul Rafael Nadal.

Cei doi fac parte din Echipa Europei, antrenată de fostul jucător suedez Bjorn Borg, și îi vor avea colegi pe norvegianul Casper Ruud, grecul Stefanos Tsitsipas și sârbul Novak Djokovic.

De partea cealaltă a fileului va fi echipa „Restului Lumii”, în componența Taylor Fritz Francis Tiafoe, Jack Sock (toți trei din Statele Unite), Felix Auger-Aliassime, Alex De Minaur (ambii din Canada) și Diego Schwartzman (Argentina).

Conform programului, meciurile din prima zi sunt: Ruud – Sock, Tsitsipas – Schwartzmann, Murray – de Minaur și Federer, Nadal – Sock, Tiafoe.

Roger Federer face mereu gălăgie când se uită la alte meciuri, a spus Andy Murray

Murray a oferit câteva detalii picante despre Federer. „Nu știu dacă este bine să o spun în fața camerei sau nu. Este foarte popular în vestiar, e foarte prietenos cu toți. Dar este și foarte-foarte zgomotos, face mereu gălăgie când se uită la alte meciuri.

Țipă în fața televizorului. Oamenii s-ar putea să nu se aștepte la așa ceva din partea lui, dar da, mereu face mult zgomot în vestiar”, a dezvăluit scoțianul la conferința de presă oficială de dinaintea evenimentului.

La rândul lui, Ruud a spus că a refuzat o invitație la cină făcută de Federer. Întrebat într-un podcast de Barbara Schett, expertă Eurosport, care este cel mai important număr de telefon pe care-l are salvat în agendă, finalistul de la US Open a făcut o dezvăluire interesantă.

E amuzant că mă întrebi, pentru că înainte de acest Laver Cup s-a creat un grup de Whatsapp cu toți jucătorii. Și am în sfârșit numărul de telefon al lui Roger. A durat ceva timp, dar acum îl am.

Azi ne-a trimis tutror un mesaj și ne-a invitat să luăm cina împreună, la 21:00. I-am răspuns: ‘Mi-ar plăcea să vin, dar am un podcast cu Barbara Schett’”, a spus Ruud.

Rămasă pe moment fără replică, Schett l-a admonestat: „Ești prostuț, serios, trebuia să te fi dus la cină cu băieții ăștia. Dumnezeule!”. Dar jucătorul norvegian a liniștit-o pe interlocutoarea lui: „O să iau cina cu ei mâine seară. Azi ai avut tu prioritate”.

Să fiu pe bancă și să îmi motivez colegii care sunt și idolii mei va fi grozav”, a recunoscut Casper Ruud

Ulterior, jucătorul norvegian a spus ce înseamnă pentru el să fie present la Laver Cup. „Să fiu pe bancă și să îmi motivez colegii care sunt în același timp și idolii mei va fi grozav. Le voi da ce au nevoie, dacă vor avea nevoie.

Cel puțin îi voi susține de pe margine, am cele mai bune bilete din întreaga sală, îi voi vedea de aproape. Va fi distractiv, e interesant că formăm o echipă, mai ales pentru ei care au jucat unul contra celuilalt de 20 de ani. Acum, să fie în aceeași echipă, va fi cu siguranță distractiv, sper.

Nu cred că o să îi spun lui Roger ce are de făcut. Dar mulți dintre jucătorii din Team World sunt de vârsta mea, astfel că e posibil să știu despre ei anumite lucruri pe care ceilalți nu le știu. Cred că eu am jucat cu ei mai recent, astfel că dacă mi se va cere sfatul, cu siguranță că voi ajuta”, a încheiat ocupantul locului 2 în clasamentul ATP.

laver cuprafael nadalroger federerNovak Djokovic