VIDEO | Roger Federer a susținut ultima conferință de presă ca jucător: „90% din timp pierzi şi eşti singur”

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat miercuri, 21 septembrie 2022, ora 17:11,
Roger Federer va juca un singur meci la Laver Cup, de dublu, vineri seară, probabil alături de spaniolul Rafael Nadal
Roger Federer va juca un singur meci la Laver Cup, de dublu, vineri seară, probabil alături de spaniolul Rafael Nadal

Jucătorul elvețian de tenis Roger Federer a revenit asupra motivelor care l-au făcut să se retragă din activitatea competiţională cu ocazia Laver Cup.

Eram foarte obosit după eforturile depuse”, a recunoscut Roger Federer

Federer nu a mai jucat niciun meci din 7 iulie 2021, când a fost învins în sferturi la Wimbledon de polonezul Hubert Hurkacz cu 3-6, 6-7 (4), 0-6. Ca urmare, pe 11 iulie 2022 „a dispărut” din clasamentul ATP.

Laver Cup este o competiție între cei mai valoroși jucători din Europa și „Restul lumii” și va fi organizată la celebra O2 Arena din Londra, între 23 și 25 septembrie.

Federer a confirmat, într-o conferinţă de presă susținută în capitala Angliei, că Rod Laver va fi ultimul său turneu ca profesionist. Elveţianul, care pe 8 august a împlinit 41 de ani, va juca un singur meci, de dublu, vineri seară, probabil alături de spaniolul Rafael Nadal.

La începutul verii nu am putut creşte nivelul de intensitate la antrenamente, genunchiul nu era bine. În faza de recuperare, există întotdeauna suişuri şi coborâşuri. În cazul meu, a trebuit însă să fiu foarte atent.

Eram foarte obosit după eforturile depuse. Nu am vrut să-mi asum un risc prea mare”, a declarat jucătorul care a câştigat 20 de turnee de Mare Şlem.

Roger Federer va reveni la Wimbledon, dar ca spectator

Al treilea cel mai titrat jucător din istorie în ceea ce privește titlurile de mare Șlem, după Nadal (22) și sârbul Novak Djokovic (21), a explicat de ce a ales să se retragă la Laver Cup.

Am suferit mai multe operaţii. Tenisul este un sport brutal, trebuie să poţi juca mai multe meciuri lungi la rând. M-am gândit multă vreme că mă pot întoarce în circuit. Dar a venit un moment când mi-am dat seama că s-a terminat.

Toţi vrem să continuăm să jucăm pentru totdeauna. Dar toată lumea trebuie să plece la un moment dat”, a spus el.

Federer a spus că a fost o decizie bine gândită să-şi încheie cariera la Londra, „locul cel mai special al carierei” sale, în condițiile s-a impus de opt ori la Wimbledon.

De asemenea, formatul Laver Cup a avut importanţa sa. „Să-l am pe Bjorn Borg (n.r. – căpitanul echipei Europei) pe bancă pentru ultimul meu meci, cu toţi băieţii în jur, este super.

Întotdeauna m-am simţit trist când văd jucătorii care se retrag, 90% din timp pierzi şi eşti singur. Dar nu voi fi o fantomă. Björn Borg nu s-a întors la Wimbledon vreme de 25 de an. Nu va fi cazul meu. Vreau ca fanii mei să ştie că mă vor revedea din nou”, a încheiat el.

laver cuproger federer