Acuzații grave la adresa președintelui Federației de Fotbal – A făcut rost de bilete gratis pentru apropiați la Campionatul Mondial

Articol de Ionut Dumitrescu - Publicat miercuri, 15 martie 2023, ora 14:07,
cupa mondiala
cupa mondiala

Fostul preşedinte al Federaţiei franceze de fotbal (FFF), Noel Le Graet, ar fi beneficiat de locuri suplimentare şi de suportul Federaţiei Internaţionale de Fotbal (FIFA) pentru venirea a 30 de invitaţi personali în Qatar la finala Cupei Mondiale dintre echipele Argentinei şi Franţei, relatează cotidianul Le Monde, citat de L’Equipe.

La mai puţin de două săptămâni de la demisia preşedintelui FFF, Noel Le Graet continuă să agite actualitatea fotbalului francez, după ce Le Monde a relatat că acesta „ar fi primit favoruri în natură din partea FIFA”, respectiv locuri suplimentare la tribuna oficială (20), în plus faţă de cele distribuite pentru finala Franţa – Argentina.

De asemenea, conform aceleiaşi publicaţii, instanţa condusă de Gianni Infantino, apropiat al lui Le Graet, „ar fi transportat cu autocarul şi ar fi asigurat cazarea a 30 de invitaţi personali ai lui Le Graet, totul pe cheltuiala FIFA”.

Printre invitaţii citaţi de cotidian s-ar fi aflat soţia lui Le Graet, două fiice ale sale şi o cunoştinţă comună, Frederic Le Grand, primarul din Guingamp, Philippe Le Goff, agentul Jean-Pierre Bernes (care îl reprezintă pe selecţionerul Didier Deschamps) şi doi prieteni ai acestuia.

Le Graet s-a apărat şi a afirmat că este „la discreţia FFF să distribuie bilete cui doreşte”.

După unsprezece ani de mandat în fruntea fotbalului francez, Le Graet, care are 81 de ani, a decis să renunţe la postul său, după mai multe luni de turbulenţe, marcate de acuzaţii de hărţuire, o misiune de audit acuzatoare din partea Inspectoratului General pentru Educaţie, Sport şi Cercetare (IGESR) şi mai multe derapaje verbale.

În luna ianuarie, Le Graet fusese suspendat din funcţia de preşedinte de către Comitetul Executiv extraordinar al FFF, iar de atunci Philippe Diallo asigură interimatul la conducerea federaţiei.

seful federatieirealitateafederatia de fotbalcampionatul mondialrealitatea.netfranta