Adi Popa le dă vești bune fanilor CSA Steaua: „Se fac demersuri să existe dreptul legal de a promova”

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat joi, 05 ianuarie 2023, ora 20:01,
Adi Popa
Adi Popa

CSA Steaua este lider în Liga 2 după 16 etape, cu 33p, dar nu poate promova, deoarece este club de drept public.

Sperăm să se modifice legea sportului”, trage nădejde Adi Popa

Mijlocașul Adi Popa a recunoscut că este greu pentru echipa antrenată de Daniel Oprița să se motiveze în condițiile în care echipa nu poate promova. El sper ca Legea Sportului să fie modificată în următoarele 3 luni, pentru ca CSA Steaua să poată promova în iunie.

Altfel, nu exclude varianta de a pleca de la gruparea roș-albastră. „Noi trebuie să rămânem la fel de conectați și în a doua parte a sezonului.

Nu vă ascund că este foarte greu să te motivezi, și nu vorbesc doar din punctul meu de vedere, vorbesc și din punct de vedere al staff-ului, al jucătorilor, al colegilor mei, la fiecare meci să te motivezi, știind că în momentul de față nu ai drept de promovare. Am arătat că suntem puternici și am încheiat prima parte a sezonului pe primul loc.

Acum mai avem un singur hop, să terminăm pe primul loc și în partea a doua a sezonului și în play-off. Nu ne gândim la locul doi sau să fim între primele. Apoi vom vedea, s-au întâmplat multe în fotbal.

Sperăm să se modifice legea sportului care ar fi, din ce am înțeles, portița legală prin care am promova de anul acesta. Dacă se va modifica legea sportului până la data de 1 aprilie, noi vom avea drept de promovare de anul acesta”, a declarat Adi Popa pentru Digi Sport.

Nu mi-ar conveni să mai stau un sezon fără drept de promovare”, recunoaște Adi Popa

Jucătorul recunoaște că i-ar fi greu să mai joace încă un sezon la CSA Steaua, dacă echipa nu va promova, chiar dacă are semnale că se fac demersuri pentru ca echipa să devină de drept privat.

Discuția a fost mai amplă. De când am venit se discută despre asta, dar nu mă pricep la politică. Am văzut că și în spațiul public se tot vorbește să se schimbe pentru că avem o lege a sportului învechită și trebuie adusă la normele din Uniunea Europeană.

E prematur să spun ce voi face. Nu mi-ar conveni să mai stau un sezon fără să avem drept de promovare, însă cred că, de la vară, dacă nu se va schimba legea sportului, știu că se fac deja demersuri să existe dreptul legal de a promova în următorul sezon și fără schimbarea legii sportului.

Pentru sezonul acesta ar fi trebuit făcute până la data de 1 august, când a început campionatul. Nu se pot face retroactiv”, a mai spus jucătorul.

csa steauaAdi Popa