Alexandru Chipciu își pune cenușă în cap: „Poate că nu trebuia să vin la CFR Cluj”

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat luni, 27 iunie 2022, ora 23:32,
Alexandru Chipciu
Alexandru Chipciu

Mijlocașul Alexandru Chipciu a semnat, în această vară, un contract cu “U” Cluj-Napoca, după ce a jucat 2 ani și jumătate la rivala CFR. El susține că poate era mai bine dacă în ianuarie 2020 ar fi ales să joace la altă echipă.

Poate că nu trebuia să vin la CFR Cluj”, susține Alexandru Chipciu

Alexandru Chipciu a schimbat echipa în această vară, dar a rămas în Cluj-Napoca. S-a „mutat” de la CFR la “U”. „E greu de spus într-un cuvânt sau câteva ce n-a mers la CFR Cluj. Am avut perioade bune și mai puțin bune.

La noi, se gândește individual, ‘Aaa, nu a dat goluri, nu are assist-uri, nu e bun’. CFR Cluj e o echipă ce propune un stil de joc diferit, nu ies jucătorii în evidență, nu e un fotbal spectaculos, dar lumea se uită doar la fotbaliști cu cifre”, a declarat el pentru gsp.ro.

Jucătorul recunoaște, după 2 ani și jumătate, că ar fi fost mai bine dacă în ianuarie 2020 ar fi ales altă echipă. „Eu eram stelist, oamenii apropiați mie m-au avertizat să nu merg la CFR, că n-o să fiu primit bine.

Cu Marius Șumudică și cu Eduard Iordănescu au fost perioade diferite ca feeling, dar, până la urmă, am câștigat trofee. Adică și când a fost rău, am câștigat campionate, nu poți să zici că a fost un eșec. A fost ceva peste nivelul multora care n-au ajuns la această ștachetă.

Da, poate că nu trebuia să vin la CFR Cluj, mai ales că am renunțat la bani de la Anderlecht. Toată lumea vorbea de bani, cât câștig, dar nu a spus nimeni de sumele la care am renunțat în Belgia sau cât ar fi trebuit să iau dacă semnam în Turcia, cu Gaziantep.

În Occident este altceva, acolo nu-ți pomenește nimeni de bani. Aici, în România, toată lumea știe cât câștigi, de la secretară la ultimul om de la stadion”, a mai spus jucătorul.

Am vrut să plec după 2 zile de când am ajuns la CFR Cluj”, dezvăluie Alexandru Chipciu

Alexandru Chipciu refuză să îl atace pe fostul lui antrenor de la CFR Cluj, Dan Petrescu. „Am spus în față ce am avut de zis. Nu aș putea să mai zic și altceva. Ce vrei, să zic că nu e antrenor bun?! N-aș avea credibilitate, în primul rând, a câștigat multe trofee.

Când este ceva ce nu ți se pare în regulă, bați la ușa biroului, mai apăsat, și spui ce ai de zis. Măcar nu-ți pierzi sufletul! Când ții în tine, pierzi, chiar dacă nu pe moment.

Am vrut să plec după două zile din momentul în care am ajuns la CFR Cluj, dar antrenorul mi-a zis că sunt cel mai bun, apoi nu mă băga.

În viață sunt și mici șicane, dar mergi mai departe. A câștigat trofee, are o filosofie, eu trebuia să mă duc în altă parte, asta e”, a mai precizat Chipciu.

Jucătorul susține că este motivat de dorința de a se autodepăși în fiecare zi. „Mă văd având o viață activă și după ce mă voi lăsa de fotbal. Este un joc, dar și o meserie. Mi se pare supertare.

Emoțiile de la fotbal nu ți le oferă multe evenimente în viață. Ți se pare că ești numărul 1 când câștigi sau cel mai slab de pe planetă când pierzi”, a mai declarat Chipciu.

Nivelul de la ‘U’ Cluj mi se pare foarte bun”, consideră Alexandru Chipciu

Fotbalistul a dezvăluit și motivul pentru care a semnat cu rivala “U” Cluj-Napoca. „Mi-a plăcut emulația creată în jurul echipei, suporterii care pun multă pasiune, apoi și eu, și familia ne-am obișnuit cu orașul Cluj Napoca. Din acest an, vom fi în echipă completă, toate fetele mele vor fi alături, la Cluj.

Prima impresie despre echipă este bună. OK, vii de la cea mai mare echipă din România în ultimii ani, dar nivelul de la ‘U’ Cluj mi se pare foarte bun, jucătorii la fel, de club nu mai zic, ca istorie și toate cele.

Antrenorul Erik Lincar face antrenamente foarte bune. M-a dorit mult și apreciez asta. La stadion ai fotografii despre istoria grupării, sunt vitrine cu imagini care-ți dau energie”, a mai spus mijlocașul.

u cluj