Anchetă după moartea misterioasă a Alessiei Maria Raiciu, baschetbalista stinsă la doar 18 ani. Cauza decesului, dezvăluită de medici

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat marți, 16 august 2022, ora 16:21,
Alessia Maria Raiciu a murit acasă, în condiții suspecte, în ziua în care a împlinit 18 ani
Alessia Maria Raiciu a murit acasă, în condiții suspecte, în ziua în care a împlinit 18 ani

Este anchetă de proporții după ce baschetbalista Alessia Maria Raiciu a murit acasă, în condiții suspecte, în ziua în care a împlinit 18 ani.

Alessia Maria Raiciu ar fi murit din cauza unui edem pulmonar acut

Vestea șocantă a fost anunţată de Federaţia Română de Baschet. Alessia, una dintre cele mai talentate sportive ale României, a murit chiar de ziua ei de naştere, când a împlinit 18 ani.

Tânăra câștigase numeroase medalii la campionatele naționale de juniori alături de CS Olimpia București și bifase prezențe și în Liga Națională de Baschet Feminin, alături de Agronomia București.

Tânăra ar fi murit în somn, fiind găsită, dimineaţă, în locuinţa ei. Potrivit medicilor, nu se ştie ce a cauzat acest edem pulmonar. Potrivit unor surse citate de Antena 3, cauza morţii este un edem pulmonar acut.

În prezent, se mai aşteaptă rezultatele de la examenul anatomo-patologic şi cel toxicologic, anunță realitatea.net.

De cele mai multe ori, edemul pulmonar are la bază o afecţiune cardiacă

Edemul pulmonar acut, EPA, este o afecţiune caracterizată de acumularea de fluide la nivelul alveolelor pulmonare, îngreunând respiraţia, prin alterarea schimburilor gazoase la nivelul membranei alveo-pulmonare, ce are ca rezultat scăderea saturaţiei oxigenului în sângele periferic.

De cele mai multe ori, edemul pulmonar are la bază o afecţiune cardiacă şi poartă denumirea de edem pulmonar acut cardiogen.

Și totuși, apariţia unei astfel de afecţiuni în cazul Alessiei e cel puţin bizară. Mai ales că sportivii de performanţă sunt supuşi unor controale medicale amănunţite, periodic.

Fostul medic al naţionalei de fotbal, Pompiliu Popescu, a explicat, pentru evz.ro că, totuşi, anumite probleme medicale pot trece neobservate şi în cazul unor sportivi de performanţă.

Cel mai frecvent, în moartea subită, poate fi infarct miocardic, miocardopatie hipertrofică sau tulburare majoră de ritm. Nu toate aceste afecţiuni preexistente se pot observa la investigaţiile de rutină care se fac pentru sportivi, ci ele pot fi latente sau oculte, motiv pentru care se poate ajunge în această situaţie nefericită de moarte subită”, a explicat Pompiliu Popescu.

Alessia Maria Raiciu