Anghel Iordănescu sare în apărarea lui Mirel Rădoi: ,,Ăia au făcut totul să împiedice victoria! E vorba şi de educaţie”

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat vineri, 12 noiembrie 2021, ora 20:45,
sursa foto: Profimedia Images
sursa foto: Profimedia Images

România şi-a redus şansele de calificare la barajul pentru Campionatul Mondial din 2022, după ce a remizat cu Islanda, la Bucureşti, scor 0-0.

După ce mai mulţi oameni din fotbalul românesc i-au cerut demisia lui Mirel Rădoi, Anghel Iordănescu, fost selecţioner, i-a luat apărarea tehnicianului. Acesta este de părere că lui Mirel Rădoi trebuie să i se dea credit în continuare la prima reprezentativă

,,Nu aș vorbi despre plecarea lui Mirel Rădoi în acest moment. Mai este un meci. Dacă el a făcut o greșeală nepermisă să anunțe acum o lună jumate că va pleca, eu nu voi face acest lucru. S-a greșit. Iar greșeala a fost facută de ambele părți, și de FRF și de Rădoi. Trebuia să se discute despre un pachet care să includă ultimele două meciuri din grupă, iar, în eventualitatea unui baraj, contractul să se prelungească automat.

Citeşte şi Citeşte şi MIREL RĂDOI, APĂRAT DUPĂ REMIZA CU ISLANDA: ,,NU ESTE EL VINOVAT! UNII JUCĂTORI VIN LA NAŢIONALĂ DOAR PENTRU VACANŢĂ”

Nu pot să răspund nici eu, dar, din punctul meu de vedere, așa îmi făcea mie Mircea Sandu. Dacă nu mă calificam la sfârșitul jocurilor din grupă, eram pa, dacă nu… nu mai negociam, nu îmi mai dădea bani. Astea sunt alte probleme. Cred că așa era corect.

Să îi dea și lui Rădoi șansa să joace până la ultimul joc și să aibă și FRF ceva palpabil în mână și să nu fie lăsată înaintea jocurilor din baraj. Este de vină Mirel Rădoi că ăștia stăteau pe trei linii și se aruncau și erau disperați și au făcut totul să împiedice victoria? Asta e nația românească. Când ne ajungem și avem un contract bun și jucăm în străinătate… e vorba și despre mentalitate și despre educație.

Dacă eram președintele FRF, nu îl dădeam afară pe Rădoi nici măcar în situația aceasta. Îi făceam un contract nou. În momentul de față, Rădoi este omul care a adus acești jucători tineri la echipa națională. A lucrat cu toți de la U21. Este singurul care cunoaște exact tot ce mișcă în fotbalul românesc. Dacă erau disponibili Gică Hagi sau Dan Petrescu, mă mai gândeam, dar acum aș merge cu Mirel Rădoi. Abia acum a devenit un antrenor foarte bun.”, a declarat Anghel Iordănescu, pentru Digisport.

Anghel Iordănescu/Sursa Foto: Profimedia Images
Anghel Iordănescu/Sursa Foto: Profimedia Images

Citeşte şi MIREL RĂDOI, CONDAMNAT DUPĂ REMIZA CU ISLANDA: ,,NU POŢI SĂ FACI AŞA CEVA ÎNTR-UN MOMENT ATÂT DE IMPORTANT”

mirel rădoirealitateaechipa nationalaanghel iordanescu