Audierea Simonei Halep în cazul de dopaj a fost amânată! Când va avea loc procedura

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat marți, 14 februarie 2023, ora 20:31,
Simona Halep
Simona Halep

Jucătoarea română de tenis va fi audiată săptămâna viitoare de către Agenția Internațională de Integritate a Tenisului.

Simona Halep va fi audiată săptămâna viitoare în cazul de dopaj

Dubla deținătoare de titluri de Mare Șlem a fost depistată pozitiv la roxadustat după ce a fost eliminată în primul tur la US Open 2022. A fost suspendată cu efect imediat pe termen nedeterminat.

În tot acest timp, ea și avocații care o reprezintă și-au pregătit apărarea în fața Agenției Internațională de Integritate a Tenisului. Audierea trebuia să aibă loc vineri, 17 februarie, dar procedura a fost amânată.

Audierea în regim de urgență a fost decalată, în contextul în care Karen Moorhouse a fost numită la șefia instituției în urmă cu doar o săptămână, informează stiri.tvr.ro.

Cu panelul de trei judecători deja constituit la tribunalul independent „Sport Resolutions”, Halep va pleda „nevinovată”. Surse din anturajul sportivei se așteaptă la o suspendare de 8-9 luni, ceea ce înseamnă că ar putea reveni pe teren la începutul lunii iulie.

Nu ar fi exclus să participe la Wimbledon, al treilea turneu de Mare Șlem al anului, programat între 3 și 16 iulie. Românca a câștigat competiția în 2019, iar anul trecut a fost eliminată în semifinale de kazaha Elena Rybakina.