Cadou superb pentru Cristian Chivu la aniversare: Inter Milano s-a calificat în play-off-ul UEFA Youth League

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat miercuri, 26 octombrie 2022, ora 19:04,
Cristi Chivu
Cristi Chivu

Echipa de tineret a lui Inter Milano, antrenată de Cristian Chivu, s-a calificat în play-off-ul pentru optimile UEFA Youth League, varianta „mai mică” a Ligii Campionilor.

Este un mod frumos de a-ți sărbători vârsta!”, scrie presa italiană cu trimitere la Cristian Chivu

Lucrurile s-au clarificat în Grupa C din UEFA Youth League, sau Liga Campionilor rezervată echipelor de tineret, cu o etapă înainte de final.

Barcelona are 13p și va termina pe primul loc, indiferent de rezultatele din ultima etapă, și este calificată în optimi. La rândul ei, Inter Milano va ocupa locul 2. În prezent are 7p, cu 3 mai multe decât Viktoria Plzen, dar o avantajează rezultatele directe: 3-0 în deplasare și 4-2 acasă.

Victoria cu 4-2 s-a conturat azi, chiar în ziua în care antrenorul Cristian Chivu a împlinit 42 de ani. Toate golurile gazdelor au fost marcate de același jucători, bulgarul Nikola Iliev, în minutele 23, 34, 65 și 77.

Golurile oaspeților au fost semnate de Fontanarosa (în propria poartă, în minutul 54) și Dabani (85). Viktoria Plzen a jucat din minutulo 88 în inferioritate, după eliminarea lui Milan Kruta.

Este un mod frumos de a-ți sărbători vârsta! Christian Chivu îi mulțumește lui Nikola Iliev și se bucură de a 42-a aniversare cu un 4-2 în penultima etapă din UEFA Youth League”, au scris cei de la Gazzetta dello Sport.

În ultima etapă, pe 1 noiembrie, vor avea loc meciurile Viktoria Plzen – Barcelona și Bayern – Inter Milano.

Echipa italiană va juca în play-off-ul pentru optimile competiției cu una dintre învingătoarele meciurilor Alkmaar – Steaua Roșie Belgrad, Hibernian – Nantes, Young Boys Berna – Stockholm, Coleraine – Genk, Panathinaikos – Trencín, Apolonia – Hajduk Split, Galatasaray – Rukh Lvov sau Ashdod – MTK Budapesta.

inter milanouefa youth leaguecristian chivu