Candidat surpriză la șefia FR de Tenis: „Să dăm praful jos!”

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat sâmbătă, 03 decembrie 2022, ora 14:54,
Marius Copil
Marius Copil

Jucătorul de tenis Marius Copil vrea să candideze pentru președinția forului român, dacă va avea o situație financiară bună după retragerea din activitate.

Marius Copil vrea să devină președintele FR de Tenis

Aflat pe locul 383 ATP, sportivul născut în Arad spune că mai are de jucat câțiva ani. „O să vreau să îmi îmbunătățesc clasamentul la simplu, iar, dacă ajung să joc turneele mari, voi participa și la dublu, pentru că a început să îmi facă plăcere. Înainte, nu suportam să joc dublu, de asta nu m-am înscris la multe turnee.

După carieră, o să depindă foarte mult dacă o să reușesc să am o situație financiară bună sau nu. Dacă o să fie bine, mi-ar face mare plăcere să candidez pentru președinția sau ca director general al Federației Române de Tenis, ca să încerc să schimb.

Știu că e foarte greu, dar nu îmi plac lucrurile simple. Îmi place să mă chinui mult. Cred că, cu o echipă bună – poate, dacă ar veni și Horia lângă mine, alți jucători, să aducem niște sponsori plus să vină banii care ni se cuvin de la stat – aș vrea să reîmprospătez federația.

Să dăm praful jos, pentru că România are mulți oameni talentați; nu doar în tenis. Cred că îi putem ajuta pe oameni să își facă o carieră, să nu trebuiască să plece în străinătate, cum am plecat și eu, și mulți alții… așa îi pierzi.

Am putea să adunăm mai mulți bani la federație și să construim o structură care să funcționeze”, a declarat Marius Copil, într-un podcast.

marius copil