SONDAJ: Cine ați dori să fie următorul selecționer al României?

Căpitanul Petrolului nu s-a ferit de cuvinte: „Dacă aș fi președinte de club, aș achita pe loc 10 milioane de euro pentru Țicu!”

Articol de Alexandru Dan - Publicat miercuri, 20 octombrie 2021, ora 14:57,
Valentin Țicu
Valentin Țicu

Valentin Țicu este liderul din teren al „lupilor galbeni” în momentul de față, iar prestațiile sale din acest sezon i-au adus în premieră convocarea la echipa națională U21, dar și un interes din partea celor de la FCSB!

Apărătorul în vârstă de 21 de ani traversează o perioadă foarte bună în tricoul Petrolului, care merge ceas sub comanda lui Nae Constantin în acest sezon de Liga 1. Țicu și-a început interviul cu o scurtă prezentare, iar mai apoi a vorbit despre atmosfera de la Ploiești, dar și despre interesul lui Gigi Becali pentru el.

”Am început fotbalul la 8 ani și am avut șansa să fiu într-o grupă de juniori la care tatăl unui coleg ne ajuta permanent să suporte cheltuieli pentru deplasări, turnee, fiindcă la nivel juvenil sunt greutăți la acest capitol. Sunt un tip masiv, masă musculară mare, mai greoi, așa că am de suferit pe spații reduse. Dacă e însă o învăluire care se întinde pe 70-80 de metri, n-am nicio problemă. Idolul meu e Marcelo. Inteligent, sclipitor. Niciodată nu știi la ce să te aștepți de la el. Dintre români, Raț mi-a plăcut, inclusiv pentru stilul său de a se adapta oriunde în străinătate.

Citește și FOTO | NEYMAR A „CUCERIT-O” PE SOȚIA UNUI FOTBALIST ROMÂN! IMAGINI DIN TRIBUNELE STADIONULUI ”PARC DE PRINCES”

Aici, la Ploiești, nimeni nu are răbdare când vine vorba despre performanță. Nimeni nu ne-a iertat ratarea promovării. E un oraș care respiră fotbal, iar oamenii știu cu ce se mănâncă acest sport. Lumea m-a respectat însă mereu pe mine, fanii m-au iubit și pentru ei contează să te dăruiești, să fii ambițios, chiar dacă se întâmplă să și pierzi.

Le mulțumesc. Acum, cu banderola pe braț, știu că de la mine trebuie să vină semnalul, să trag echipa în momentele mai delicate, să am atitudine. Locul Petrolului e în prima ligă. Iar oamenii sunt atât de dornici de rezultate, încât, după promovare, vor dori ca echipa să prindă încă din primul sezon un loc în cupele europene. Ăsta este spiritul „lupilor”!

Citește și NAE CONSTANTIN A DEZVĂLUIT CE MESERIE AR FI AVUT DACĂ NU ANTRENA PETROLUL. INTERVIU CU TEHNICIANUL „LUPILOR GALBENI”

Am făcut un pact cu doi dintre coechipieri, Bratu și Vajushi, că o să ne tundem reciproc dacă reușim să promovăm. Va fi ceva spontan și amuzant. Fiecare o să capete atunci fix frizura care-i va veni în minte, pe loc, colegului responsabil cu aparatul de tuns. În ultimul timp, mai ales cu convocările la loturile naționale, nu prea am mai avut timp liber. Doar odihnă și refacere. Înainte, ieșeam cu colegii la câte un suc. Dar acum ne mai strângem la cineva acasă și mai jucăm un rummy, un FIFA.

 Am apreciat mult decizia lui Florin Bratu de a mă aduce la lot din liga secundă. A avut încredere în mine, a vrut să mă cunoască, nu știu câți antrenori ar fi făcut acest gest cu un fotbalist din divizia a doua. Personal, mă așteptam însă să fiu chemat. Știu ce pot, știu cum se lucrează la Petrolul. Dacă prind un sezon sau două cu meciuri în mod constant în primul eșalon, cred că am motive să visez la reprezentativa mare. Dacă aș fi însă un președinte de club, aș achita pe loc zece milioane de euro pentru a-l lua pe Țicu (n.r. râde).

(n.r. despre interes FCSB) Mă onorează că numele meu apare în astfel de discuții. Nu cunosc detalii. Ca să dau însă un pic și din casă, știu că și alte echipe au mai fost interesate de semnătura mea. Dar scopul e acum să promovez cu Petrolul. Mă uit atent și la partidele din Liga 1. E un sezon deschis, pentru CFR nu va fi ușor să continue cu încă un titlu. Botoșaniul e o surpriză frumoasă, să nu vă mirați dacă vor da lovitura. FCSB-ul crește, la fel Craiova lui Rotaru, Voluntari rezistă în zona de play-off, Argeșul a arătat că are potențial. Va fi un campionat foarte interesant”, a spus Țicu, într-un interviu acordat pentru Playsport.

Citește și VIDEO | SAR SCÂNTEI ÎNAINTE DE PETROLUL – CSA: „STEAUA ESTE ECHIPA DIN LIGA 1!”

liga 2realitateapetroluldeclaratiivalentin 'ticu