SONDAJ: Cine ați dori să fie următorul selecționer al României?

Cauzele despărțirii dintre Edi Iordănescu și CFR Cluj! De ce nu a mai continuat în Gruia actualul antrenor de la FCSB

Articol de Ciprian Chirilă - Publicat joi, 21 octombrie 2021, ora 13:52,
Sursa foto: Facebook CFR Cluj 1907
Sursa foto: Facebook CFR Cluj 1907

După ce la finalul stagiunii trecute a luat titlul cu CFR Cluj, Edi Iordănescu a decis să nu mai continue în Gruia. Între timp, a ajuns la FCSB.

Înlocuitorul său, Marius Șumudică, nu a avut viață lungă în Ardeal. A fost demis după eșecul din returul play-off-ului din Europa League cu Steaua Roșie Belgrad, scor 1-2.

Dar nici următorul tehnicianu nu pare să aibă o ședere mai lungă. Dan Petrescu, cel care a adus cele mai multe titluri în vitrina clubului, este în pericol de a fi demis.

Edi Iordănescu

Motivele pentru care Edi Iordănescu a plecat de la CFR Cluj ar fi în număr de trei, conform Digi Sport.

Primul ar fi faptul că fiul fostului mare selecționer și-ar fi dorit foarte mult să joace în cupele europene. Astfel, Nelu Varga i-ar fi trecut în contractul nou o clauză potrivit căreia dacă nu prindea Liga Campionilor sau Europa League ar fi putut fi dat afară fără compensaţii. Antrenorul a cerut să fie adaugată şi Conference League, cerere neacceptată.

CITEȘTE ȘI –>> CUM A AJUNS GICĂ POPESCU SĂ FIE ARESTAT ÎNAINTE DE ALEGERILE FRF: ,,AIA L-A CURĂŢAT, DE FAPT”

A doua condiție ar fi fost vorba de salarii. Tehnicianul de 43 de ani dorea ca salariile jucătorilor să fie aduse la zi, pentru că ar fi existat salarii restante chiar și de trei luni, aspect ce a stârnit unele tensiuni în cadrul vestiarului, la finalul stagiunii trecute.

Însă, cea mai mare nemulţumire a lui Iordănescu ar fi fost legată de modul în care i s-a cerut să renunţe la prima de campionat! „Ai luat bani mulţi când te-am dat afară (n.r. 300.000 de euro), renunţă şi tu la banii pentru titlu (n.r. 100.000 de euro)”, i-ar fi transmis conducerea clubului lui Edi Iordănescu.

Până la urmă, Iordănescu Jr. a ajuns la FCSB, unde speră să repete performanța din Gruia, aceea de a fi campion la încheierea actualei ediții a Ligii 1.

CITEȘTE ȘI –>> CULISELE „RUPTURII” DINTRE DAN PETRESCU ȘI NELUȚU VARGA! ORDINUL DAT DE PATRONUL CFR-ULUI

antrenorfcsbrealitatealiga 1cfr clujedi iordanescu